Hava Durumu

Bursa için acil uyarı!

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2014 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2014 08:30

Yine… Otobüs yangınları oluyor. Nedeni için… 10 numara yağ olasılığı konuşuluyor.
Zaten…
Bursa da, risk yaşıyor.
Akaryakıtın yerine, çok ucuza 10 numara tanımlı yağ kullanılmasının, taşıtların donanımlarına, düzeneklerine zarar vermesiyle konu ediliyor.
Hem…
Can endişesi.
Hem…
Çevre kirliliği.
Hem…
Vergi kaybı.
Özellikle…
Otobüsler ve yük taşıtları!
Belediyelerin toplu ulaşım hizmetindeki halk otobüsleri, sıklıkla gündeme geliyor, ancak personel taşımacılığı yapan servis otobüsleri de, tartışma konusu oluyor.
Bariz belirti…
Kara egzoz dumanı ve koku!
Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmetlerini yürüten Bursa Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Levent Fidansoy’la konuştuk.
10 numara yağ kullanımına dayalı sorunların Bursa için de geçerli olduğunu ve can güvenliğine oluşturduğu tehdidin, her an için olay olasılığı anlamına geldiğini söylüyor.
Yine…
Uyarıyor!
İlgili esnaf meslek odalarının da ötesinde, denetim ve yaptırım açısından devletin yetkili tüm kurumlarını, göreve çağırıyor.
Soruna çözüm için…
Denetim gereği, öncelik gösteriliyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ile Maliye Bakanlığı’na, Bursa’daki il müdürlüklerine görev düşüyor.
Acilen…
Bursa için Valilik’in başkanlığında, ilgili tüm tarafların aynı masa etrafında bir araya gelecekleri bir toplantıyı, önemsiyor.
Kesin çözüm için “Saf alkol satışı, ilgili sektörlere, belgelendirilen amaç ve faaliyetle veriliyor. 10 numara yağ için de, böyle olmalıdır. Bursa’nın merdiven altı ve garajlarında, şehirlerarası yollarında ve komşu kentlerde, rahatlıkla satış yapılıyor.” diyor.
Yanı sıra…
Bursa’nın merkez ve şehirlerarası yollarının yanı sıra, komşu illerin merkez ve şehirlerarası yolları için de bir denetim gerektiğini de anlatıyor.
İşte…
Bursa’da, durum bu!

 

Altepe, yetki devri istemişti!

Türkiye’nin gündemini meşgul eden ve tüm kentlerde korku yaratan 10 numara yağ konusu, Bursa’da birkaç yıldır sıcak gündem oluşturuyor.
Hatta…
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15 Mayıs’taki oturumunda konuşan Başkan Recep Altepe, tüm belediyelere “10 numara yetki devri” yapılması gerektiğini söylemişti.
Muhalefet tarafından…
Yeşil halk otobüslerinin eleştiri konusu yapılması üzerine, denetim ve yaptırım yetkisinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait olduğuna işaret etmişti.
Dolayısıyla…
Merkezi yönetime çağrı yapıldı.
“İl müdürlüğünüz, göreve!”
Etkili denetimin önemini vurgulayan Altepe, böyle bir uygulamayı yerel yönetim kurumu olarak yürütebilmek için “Artık yetki devri bekliyoruz.” demişti.
Yanı sıra…
Başbakan’la konuşulduğu vurgulandı.

 

Milletvekillerine de, iş düşüyor!

Toplu ulaşımdaki 10 numara yağ kullanımıyla ilgili sorun ve kaygıların aşılması için Bursa’nın millekvekillerine de görev düşüyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Levent Fidansoy’un, konuyla ilgili düşünce, beklenti ve önerileri, yasal adımlar için önem taşıyor.
Bursa’daki acil adım, ilgili tüm resmi kurumların koordineli hareket edebilmesi olup, parlamentoda da, durum değerlendirmesi için çalışma gerekiyor.
Aslında…
Kamusal amaç taşıyan toplu ulaşım hizmetlerinde, akaryakıttan ÖTV alınmaması veya indirim uygulanması da, kamu ve özel işletmecilerin ortak ve temel beklentisi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.