Hava Durumu

Bursa için artık “sağduyu zamanı”

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2013 01:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2013 01:29

Türk Dil Kurumu’nun sözlüğüne göre, “Kendisine gerekli ve yararlı olan şeyi farkında olmadan yararsız duruma getirmek, kendi eliyle yok etmek” demek oluyor.
Büyükşehir Belediyesi’yle ihtilafını, sert üsluptaki eleştirilerin yanı sıra, ayrıca eylem düşüncelerine kadar taşıyan Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası, bu politikaya devam ediyor.
Elektronik ücret toplama sistemini 20 Ocak’ta terk edeceklerini de açıkladı, ancak bir yandan öne sürülen çözüm teklifleri diğer yandan uyarıyla karşılık görmüş bulunuyorlar.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, ortak işleyiş ve esasları dışında hareket edilemeyeceğini belirterek, 100 metre bile gidemeyeceklerini duyurmuştu.
Söz konusu olan…
Vaktiyle…
Bursa’nın trafik düzenine rahatlama, toplu ulaşım sistemine modernlik ve konfor getirebilmek, kentliye kolaylık sağlamak için minibüsçü esnafına çağrı yapılmıştı
Büyükşehir Belediyesi’ne kulak veren ve sulh yoluyla otobüslere dönüşen minibüsçü esnafı, kamusal görev paydaşlığı için otobüslere dönüşümü sağladı.
Ciddi borçlanma içerisine girdiler. Modern otobüsler, kentin sembolü yeşille pek de yakıştı. Kentli, memnun oldu, yıllar böyle geçti.
Sonraları…
Çakışan hatlarla kendilerini Büyükşehir Belediyesi’nin yenilenen filosuyla rekabetin içerisinde buldular ve eleştirilerin de odağında kaldılar.
Kamusal toplu ulaşım hizmeti!  
Yeşil halk otobüsleri adına bir süredir yürütülen eleştirel ve tepkisel politika, kamusal görev paydaşlığının eşitliği ve ticari getiri beklentisiyle emeği öne sürebilir, ancak…
Bazı hususlardaki yanlışlıklar ve eksikler ile hoş olmayan durum ve davranışlarla aslında kendi kendilerine zarar verdiklerinin farkına varmalılar.
Trafikte temel kuralları riayet sorunu, diğer taşıtları ve sürücüleri ile yayaları sıkıntılarda bırakabilen, düzenli bakımları yapılmayan veya yapılamayan, akaryakıt ye-rine çevreye zararı gerekçesiyle tartışılan 10 numara yağ kullanan, dış temizliği bile sorun olabilen, kentliyi üzebilen davranışlar…
Dolayısıyla…
Büyükşehir Belediyesi ve kendisine bağlı Bursa Ulaşım A.Ş.’ye (BURULAŞ) kızmadan, tepki göstermeden önce, camiasında uyumu, düzeni ve ihtilafı gidermesi gereken bir Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası var.
Bunları söylerken…
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ulaşım şirketinin otobüslerinde ve özel halk otobüslerinde, görevlerini gerektiği şekliyle yürütenler, camialarının iyi anılmasını, takdir edilmelerini ve özellikle kentliler tarafından sahiplenmeyi sağlayan ve güçlendirenlerdir.
Kurumsal ve kamusal sorumluluklarını gerektiği şekliyle yürütenlerin emek ve beklenti mücadelesi, en başta toplumun sahipleneceği bir ortak duygu olur.
Bu sütunlar aracılığıyla Özel Halk Otobüsçüleri Odası’na da sesleniyoruz. Bu sütunları okuduğunuzda, ihtilafın ortadan kalkmasının, tek başına ve sadece Büyükşehir Belediyesi ve ulaşım şirketinin değil, herhangi ön koşul ve koşul öne sürmeden öncelikle sizlerin elinde olduğunu da anlayacağınızı umuyoruz.
Çünkü…
Bindiğiniz dalı kesiyordunuz!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.