Hava Durumu

Bursa için Ramazan’da bir “Vicdan” yazısı!

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2015 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2015 07:32
Geçim mücadelesi verilirken…Emek ve alın teri, “Ekmek parası” içindir.
Ramazan gelince…
Allah’a ibadet, kulluğun niteliği ve vicdan, insani ve dünyevi olarak, kutsal ayla daha özel ve farklı önem taşıyor.
Sofralar, iftarla daha bir başkadır.
Ramazan pidesi…
Yeni bir kutsal ayla beraber, ekmeğe göre fiyatı daha farklı ve çeşitli olabilen pide, her ailede sofralara konulamıyor.
Pide fiyatları açıklanırken…
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BESAŞ, 450 gram pidesi için 1.5 TL fiyat uygularken, fırıncıların meslek örgütü de, 380 gram pidenin 2 TL’den satılacağını duyurmuştu.
Her ramazan olduğu gibi…
Yine, ekmek ve pide satışlarında olmaması gereken bir uygulamanın, yine fırınlarda yaygın olduğunu görüyoruz.
Yapımı farklı ve zamanlı olduğu gerekçesiyle ekmeğin diğer aylardaki gibi tam gün ve fazla sayıda üretilemediği savunuluyor, ancak…
Ekmek üretiminin, öğle civarında durdurulmaya başlandığını öğreniyor ve görüyor olabiliyoruz.  Böyle olunca da, pide alınması adeta dayatılıyor.
BESAŞ’a göre pahalı pidenin 2 TL olduğu açıklansa da, 2 TL’den satılan sade pideyi her zaman ve istenilen arzda bulabilmek mümkün olmuyor.
Hoş olmayacak şekilde…
Yaygın olarak 2’li pide üretimi ve 4 TL’den satışı gerçekleşirken,  yanı sıra daha da pahalı yumurtalı pide üretimi dikkati çekiyor.
Esnafın eleştirdiği bir AVM’de 3 pide için 6 TL öderken, ertesi gün tanınmış bir fırından almak zorunda bırakıldığımız 3 yumurtalı pideye 12 TL ödeme yapmak zorunda kaldık.
Ramazanlarda ekmek üretimin gün içerisinde yapılabilmesi ve pidede 2’li üretimin yasaklanması gerekiyor.
Durumu iyi olan var olamayan var ve alan var alamayan var gerçeğini de dikkate alırsak, Ramazan münasebetiyle bir “vicdan” yazısını kaleme almış olduk.

İNDİRİM İSTENEN İHALEYE, MÜZAYEDE FOTOĞRAFI

Bursa Valiliği’nin kurumsal internet sitesini incelerken, ihalelere ait bölümde bir ilkokul yapımına ilişkin duyuruda, bir detay dikkatimizi çekti.

En az maliyetli fiyat teklifinin alınacağı ihalenin paylaşımında, en yüksek fiyat teklifiyle alıcı olabilme rekabeti olan bir müzayede salonundan fotoğrafı görünce şaşırdık.

OSMANGAZİ'DE ŞEFFAFLIK ZORLUĞU

Osmangazi Belediyesi’nin faaliyetleri ve uygulamaları, tüm Bursa’nın bugünü ve geleceği için önem taşıyor. 
Devletin kurumlarında yönetime çoğulcu katılımcılık ve şeffaflık olabilmesi,  hem yönetimsel anlayış hem de karar ve bütçe sonuçlarını bağlıyor.
Osmangazi Belediyesi’nin kurumsal internet sitesinde ihalelerin sonuçlarını göremiyoruz ve  ihalelere ait ilanlar da doğrudan gösterilmiyor.
Kolayına da kaçılmış. 
Kamu İhale Kurumu’nun Elektronik Kamu Alımları Platformu’nun sayfasına yönlendirme yapılarak, ihale yapan kurumun kenti, ismi, ihale türü ve tarihi gibi kriterlerle genel arama motoru sunuluyor.
Uğraştırılıyor…
“Merak etme” ve “Bakma” dedirtircesine…
Büyükşehir Belediyesi’ni örnek alın!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.