Hava Durumu

Bursa için uyarı yapıldı!

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2015 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2015 08:00
Genel ve yerel seçim süreçleriyle… Ülke ve kentlerin geleceği konuşuluyor, ancak sorunlara neden olan önemli bir durumun yaşanmasına neden olabiliyor.
Kaçak inşaat!
Yerel iktidardaki siyasi partilerin siyasi iradeleri olarak, belediyelerce dokunulmama veya denetim ve müdahale zafiyeti olasılığı, yine ortaya atılıyor.
Açıkçası…
Durum, kaçak inşaat yapmayı düşünen ve yapanların, hep tekerrür eden “dönemsel uyanıklığı” olarak değerlendiriliyor.
Bursa için…
Dün, uyarı vardı!
CHP’nin milletvekili adaylarından Necati Şahin, hem İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ne daha önce başkanlığı, hem Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adaylığı hem de inşaatçılığıyla beraber, önemli bir durumu paylaştı.
İnşaatlara, özellikle demirci ve kalıpçı bulmakta zorluk yaşandığını, günlük yevmiye ücretlerinde de 3-4 kata varan artışlar olduğunu söylüyor.
Nedeni olarak…
Kaçak inşaatları gösteriyor.
3 ilçeyi, gündeme taşıdı.
Şahin, “Gürsu, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde, genel seçim dönemiyle beraber, belirli bir kaçak inşaat hareketi var.” diyor.
Bursa ve toplumun geleceği açısından, kaçak inşaat yapılmaması gerektiğini, böyle durumun, düzensiz kentleşme ve güvensiz yapılaşma sorunlarına neden olduğunu vurguluyor.
Belediyelere çağrısıyla…
Dönemsel özel bir boyutuyla dikkati çeken kaçak inşaat hareketine karşı, gereken denetim ve müdahale için soruna dikkati çekiyor.

Yeni “Ağabey”, bu duruma el atacak mı?

İznik Belediyesi, Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği 1. Erzurum Günleri Kültür ve Turizm Günleri’ne, İznik Çinisi standıyla katıldı.
Yerel yönetim kurumu tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun standı ziyareti ve ilçeye ilgisini vurguluyor.
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından, Müezzinoğlu’na el emeği göz nuru bir çininin hediye edildiğini öğreniyoruz.
Büyükşehir Belediyesi, İznik’in UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması için de çalışmalar yürütülürken, turizmde Bursa’ya önem ve ilgi de artıyor.
Milletvekili adaylığıyla beraber, iktidar camiası ve Bursa için yeni ağabey konumunda olan Müezzinoğlu, Bursa’ya 10 aydır kültür ve turizm müdürü atanamadığını da biliyor mu?
Şimdi…
Bu duruma, el atacak mı?

Bursa lalelerine, Bakan hayreti…

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Bursa’ya gelişi sıklaştı ve yürütülen programlar da belirli bir yoğunluk kazandı.
Kenti dolaşan ve tanımaya başlayan Müezzinoğlu’nun, etrafı rengârenk yapan lalelere de özel bir ilgisi oluştu.
Hünkar Köşkü’nde köşe yazarlarıyla buluşurken, bahçede de dikkatini çeken lalelerle ilgili bir hayretini ifade ediyordu.
Siyaset hayatında İstanbul’da il başkanlığına kadar ulaşan Müezzinoğlu, “İstanbul’da bile,  böylesine uzun boylu laleler yok.” diyordu.
Edindiğimiz bilgiye göre…
Büyükşehir Belediyesi, 1 milyon dolayında lale ekimi yaparken, 6 türde orta ve özellikle uzun boylu lalelerin tercih edildiğini öğrendik. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.