Hava Durumu

Bursa, ne derece büyük!

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2012 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2012 08:43
Türkiye, temel eğitimde süreyi 12 yıla uzatacak ve 4+4+4 olarak kesintili sisteme dönüştürecek düzenlemeyi tartışıyor.
Ankara, hareketli!
Bursa, öyle mi?
Hareket yok!
Siyaset kurumlarının yanı sıra…
Genel ve yerel seçim dönemlerinde siyasi partileri ve adaylarını ölçümleyen, genel düşünce ve talepleri ortaya koyan sivil toplum örgütleri ne düşünüyor?
Demokrasi açısından…
Anadolu'daki büyüklük ve çok seslilik sergilenebiliyor mu? İl genel ve belediye meclisleri, kent konseyleri ve akademik meslek odalarıyla mı, sınırlı kalınacak?
Konfederasyonlar ve sendikalar düzeyinde bazı açıklama, eleştiri ve girişimler olsa da… Ülke ve kent gündemi de, alan konuları da, yeterince omuzlanamıyor.
Milli eğitim sistemi biçimlendirilmek isteniyor ve tartışılıyor, ancak temel konuma sahip muhalif siyasi partiler bile, Bursa ölçeğinde aktif olamıyor.
Masa başından basın açıklamaları yöntemi bile, ne derece yapılabiliyor? Şahıslar ve bazı gruplar yoluyla bile, gündem, örneğin internet mecrasıyla daha aktif ele alınıyor.
Ülke ve kent gündemi yoğun, Bursa'da siyasi parti merkezleri ve meydanlar sessiz! Sessizliği bozmak isteyen bir avuç insanı, bazen kentin meydanında görüyoruz.
Seçim dönemlerinde halkın önüne çıkan, arasına karışan muhalif siyasi partiler, yazılı bazın açıklaması da servis edemiyorlar ve meydana da çıkamıyorlar.



Tartışmalı “kardeş” kentte “Osmanlı” krizi yaşanıyor!

Anadolu Ajansı, Sırbistan'da, radikal Sırp hareket Naşi 1389'un, ülkede büyük ilgiyle izlenen Türk dizilerine karşı kampanya başlattığını duyurdu.
Özellikle…
Muhteşem Yüzyıl dizisi, boy hedefi!
Başkent Belgrad genelindeki protesto afişlerinde,  Sırp milli kahramanı Miloş Obiliç'in resimleri ve övgülerin yer aldığına dikkat çekiliyor.
Obiliç, türbesi Bursa'da bulunan padişahlardan Sultan 1. Murat Hüdavendigar'ı şehit edenin ismi ve en büyük ilçe Osmangazi'nin yabancı kardeş kentinin ismi.
MHP, Kosova'daki kentle kurulan bağa, ismi nedeniyle karşı çıkıyor. Osmangazi Belediye Meclisi'nde itirazlara rağmen, geri adım da atılmıyor.


Osmangazi'de atama gecikmedi!

Osmangazi Belediyesi'nde görevlerinden alınan 2 başkan yardımcısı yerine, ilk atama yapıldı. Daha önce imar ile park ve bahçeler müdürlükleri yürüten Kenan Akan, dün itibariyle başkan yardımcılığına getirildi.
Akan, imar işlerinde yılların deneyimine sahip bulunuyor. Başkan Mustafa Dündar, teknik alanda olumlu yankı bulan bir atama gerçekleştirdi. Yerel seçimlere 2 yıl kala, dikkatleri çeken bir atama yapılmış oluyor.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.