Hava Durumu

“Bursa’nın 100’ü gülüyor!”

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2013 00:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2013 00:39

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, siyasi rekabetin önemli ismi CHP’li Bozbey’in ilçesinde, “Nilüfer, Büyükşehir’le gülümsüyor!” demişti. Bu ilçeye yerel icraatta, rakip görmeyen bir üslupta, ancak aynı mizah diliyle konuşmuştu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Sönmez Medya’ya kahvaltılı davetinde, çizimle gülümseyen insan yüzünün tasvir edildiği yumurtalar vardı.
İcraatta memnun edebilmenin yeni ifadesi olan gülümseyiş, AK Parti’nin hükümet politikasına kadar vardı.
AK Parti’nin genel seçim döneminde Bursa’ya duyurduğu 100 projelik icraat vaatlerindeki son durum, dün basın toplantısıyla ele alınırken, “Bursa’nın 100’ü gülüyor!” sloganı kullanıldı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın son durum bilgilendirmesi, farklı yönleriyle tartışılabilirdi belki, ancak içeriği kabarık ve iddialı icraat görüntüsü verildi.
Bursa’nın gülümseyişle memnunluğundan söz edilen icraatta, CHP’li Bozbey’in ilçesiyle ilgili dikkati çeken projeler de vardı.
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda başka amaçla kullanacağı gerekçesiyle gündeme gelen arsaya devlet hastanesi, Beşevler’e diş sağlığı merkezi, Görükle’ye Spor Köyü ve Özlüce’ye kentin ilk Milli Eğitim Kampüsü’nün yapılacağı, çalışmaların da devam ettiği vurgulandı.
Bozbey’in icraatında gülümseten yaşanabilirlik sloganı, artık hem yerel yönetim hem de merkezi yönetim icraatında, kamusal icraat literatürüne geçmiş oldu.

Arınç’tan ilginç notlar…

Büyükşehir Belediyesi, hükümetten 50 milyon TL destekli yeni stadyum için Timsah Arena ismini kullanmayacağını, BBB Stadı denileceğini duyurmuştu.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Bursa’ya icraat sunumunda, Timsah Arena denilmişti.
Uludağ için tam yetki devri isteyen Başkan Altepe’nin bu isteği anımsatılınca, Arınç da, beklentiyi karşılayan ve üzerinde bir sorumluluk paylaşımı verildiğini söyledi.
Arınç, Bursa’ya hizmette, belediye başkanlarının katkılarını vurguladı. Büyükşehir yasasıyla tüm ili yönetme adayı olan ve çoktan beri hizmetler veren Altepe’nin ismi öne çıkarılabilirdi, ancak böyle olmadı.
Bursa’nın yakın çevre yolu ve otoyol niteliğinde masraflı bir çevre yolu da vardı, ancak yeni İstanbul- Bursa- İzmir Otoyolu projesi de, özellikle vurgulandı.
Kentin artık hava ve denizyolu ulaşım ağına ihtiyacı bulunuyor. 2. yeni otoyol, hükümet politikasıyla daha çok 2 büyük kente hizmetle anılıyor. Sunumda, Bursa’nın tarımsal kimliğe önem vurgusu vardı, ancak 2. otoyol için gidecek toprak da söz konusu…
Arınç, 100 denilmesine rağmen, fiilen 160 dolayında projeyi sunumla paylaşırken, bazı projelerde ise, süreci durduran idari dava kararları da eleştirildi. Danıştay, engel olarak yorumlandı.

 

Belediye kazısının yaptığı…

Dün…
Endişeli saatler yaşadık.
Kar yağışının bastırdığı anlarda, henüz çalışmaları tamamlanmayan yoldaki kanala arabamızla saplandık.
Büyükşehir Belediyesi’nce gereken ilgi ve yardım koordinasyonu sağlandı, ancak görevlendirilen kurtarıcı da ulaşmaya çalıştı.
Toplumsal yardımlaşma duygusu, bizim için de söz konusu oldu.
O anlarda yoldan geçen ve yine Büyükşehir Belediyesi’nden, ancak şimdilerde emekli memur Fahri Özçelik, bize seferber oldu. Olası bir büyük kazanın eşiğindeyken seferber olan kentimin, yurdumun insanı, durumdan kurtulmamızı sağladı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Basın Danışmanı Fehim Ferik’e, Zabıta Denetim Şube Müdürü Mahmut Turna, Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Öktem, Bayrak Otopark’ın sahibi Hüseyin Yıldız’a, yolda yardım etmeye koşanlara teşekkürlerimizle…
 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.