Hava Durumu

Bursa’nın “bayan” vekilleri, bu komisyonda neden yok!

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2015 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2015 08:08
2010 yılıyla… Referanduma götürülen anayasa değişikliğinin sürecinde, kadına güvencelerin getirileceği ve özellikle karşılaştığı şiddeti sonlandırma da vurgulanıyor.
Son durumla…
Kadına şiddet olayları, varlığını koruyor.
Dahası…
Yoğunluk oluşturuyor.
Cinayetler, haber oluyor.
Geçtiğimiz günlerde, yeni bir olay yaşandı. Mahkemenin koruma önlemi kararına rağmen, fiilen uygulanmadığı için bir kadın daha hayata veda etti.
Yaşananlara…
Bursa da, tepki gösteriyor!
Anımsatalım…
Nilüfer’de eylem gerçekleştiren erkekler, kadına şiddeti protesto etmek amacıyla “Öldürmek erkeklik ise, biz ‘erkek’ değiliz” yazılı pankartla yürümüşlerdi.
Farklı protesto eylemleri yapıldı.
Açıklamalarla…
Uyarı ve çağrılar vardı.
Yılın ilk ayındayız…
TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmeler ve alınan bir kararla Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi amacıyla özel Araştırma Komisyonu kuruldu.
17 üyeli komisyonda, Bursa yok!
Bursa’nın iktidardaki AK Parti’ye mensup Canan Candemir Çelik ve Tülin Erkal Kara ile ana muhalefet CHP’ye mensup Sena Kaleli’yi, gözlerimiz aradı.
Komisyonun, siyasi parti grupları tarafından yapılan üye isimlerinin teklifleriyle oluştuğunu, görüşme tutanaklarıyla bilgi edindik. 
AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil’in başkanlığını yürüteceği komisyonda, AK Parti’nin 10, CHP’nin 4, MHP’nin 2 ve HDP’nin de 1 milletvekili bulunuyor.
Hayret ettik!

Anadolu’nun 
renkleri Bursa’da!


Farklı kıtaları ve Türkiye’nin kentlerini buluşturan Bursa, bu önemini ve konumunu ortaya koyan bir büyük etkinliğe imza atıyor.
Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından gündeme getirilen ve uygulanması sağlanan sosyal projeyle “1. Bursa Anadolu Günleri” düzenlenecek.
Slogan…
“Anadolu’nun Tüm Renkleri Bursa’da”
Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi’nin sosyal sorumluluk desteği ve katkılarıyla BİLDEF’le gerçekleştirilecek.
İddialı konuşuluyor.
1 milyon ziyaretçi bekleniyor.
Duyuruyla…
Türkiye’nin renklerinin, yöresel tatları, temsili ve el sanatları ürünleriyle sergileneceği, illerin yöresel ve kültürel ürünlerinin ve değerlerinin paylaşılacağı vurgulanıyor.

İnsan odaklı 
TOFAŞ’a, 
söyleyeceğimiz…


Türkiye’nin markası ve imkanlarıyla yerli otomobil üretimi yapabilmesi için açıklamalar yapılırken…
Bursa’da yerli emek düşüncesi ve gücüyle TOFAŞ, otomobil üretiyor ve geliştiriyor. İnsan ve çevre odaklı politikayı önemle vurguluyor.
Böyle konuşurken, TOFAŞ’ın personel taşıyan servis otobüsleri arasında, arenaya boğanın çıkması gibi durumlarla iç içe kalabiliyoruz. Hız limitinin 50 kilıomotreyle sınırlı tutulduğu orta şeritte bile, önünde seyreden araçlara selektör yakan ve böylelikle de hızlı gitmelerini ve önünün açılmasını isteyen davranışı tasvip etmiyoruz.
Yanı sıra…
Sağdan giden sola, soldan giden sağa… İkaz işaretleri unutuluyor. Trafikte özellikle can güvenliği, tek taraflı değil, karşılıklı sorumluluk gerektiriyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.