Hava Durumu

Bursa’nın belediyeleri, “farklı” oluyorlar

Yazının Giriş Tarihi: 12.08.2015 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 08:45
Yaz ayları denilince…
Rehavete kapılmaktan söz edilir, ancak Bursa’nın belediyeleri, hem masa başında hem de sahada gündemi ve geleceği belirliyorlar.
Düne bakınca….
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından yapılan açıklamada, yeni stadyuma artık açılışın hazırlığı vurgulanıyor.
Maliyet…
300.000.000 TL!
Övünüyor…
“Türkiye’nin en güzel stadını, Bursa’ya kazandırıyoruz.”
Bir başka açıklama da, Osmangazi Belediyesi’nce yapılırken, ülke atletizmine sporcu ve başarılar kazandıracak projeye başlanacağı belirtiliyor.
Maliyet…
16.000.000 TL!
Yıldırım Belediyesi’nin açıklamasında, kendi spor kulübünden genç milli halterci Ramazan Kara’yla yaşanan gurur vurgulanıyor.
Kara, Avrupa Halter Şampiyonası’nda kürsüye çıkarken, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de, “Spora ve sporcuya desteğimiz Yıldırım’ın kalkınmasında önemli rol oynuyor” diye konuşuyor.
Yanı sıra…
Nilüfer’in belediyesinden Gemlik’in belediyesine ve Mudanya’nın belediyesinden İnegöl’ün belediyesine kadar, çeşitli icraat açıklamaları yapılıyor.
Söylüyoruz…
Bursa’nın belediyeleri, “farklı” oluyorlar

“S” plaka deyip geçmeyin, ancak

“S” plakalılar…
Bursa’da, sayıları arttı.
Memurdan işçiye, çocuktan gençlere kadar, ev ile iş arasında taşımacılığı yürüten S plakalılar, önemli hizmette bulunuyorlar.
İnsan hayatı, teslim alınıyor.
Bu nedenle…
Sorumluluk büyük.
Böyle bir kamusal hizmeti yürütenlerin camiasında, kendi aralarından birkaç kişinin yaptıkları hatalar, tüm direksiyon emekçilerini zor duruma düşürüyor.
Trafik kurallarına uymamak ve diğer herkesi umursamamak, taşınan hayatlarla beraber, kendisinin hayatını da tehlikeye atmaktır.

CHP’li hekim vekillerden, sağlıkta “yasa” teklifi

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, bir başka hekim milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’le beraber, sağlıkta yasa teklfi sundu.
Maaş ve yıllık izinlere düzenlemeler öngörülürken, nöbet saati dahil,mesailerin süresi, 56 günle sınınlandırılıyor.
Ayrıca…
Hizmet alımıyla yapılan personel temininde, bu uygulamaya göre çalışan emekçilere iş güvencesinin gözetilmesi de öngörülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.