Hava Durumu

Bursa’nın çifte yıldönümü!

Yazının Giriş Tarihi: 11.09.2012 09:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.09.2012 09:35

Türkiye gibi gelişme ve çağdaşlaşma sürecindeki bir ülkede, kentler önemli bir temel unsurdur. Tüm kentlerin bugünü ve geleceği, çağdaş kentleşme ve ortak kentlilik bilinciyle de beraber, hedeflenen yarınlara giden ortak yolun kendisidir.
Yerel medya, kentin sorunlarının çözülebilmesi, beklentilerinin gerçekleşebilmesi, halkının memnun olması için kilometre taşıdır.
İşte, Bursa Hakimiyet’le güç bulan Bursa, kentteki çok sesliliğin ortaya konulabilmesi ve kazanımlarının da elde edilebilmesi için Sönmez Medya’yla tanışmanın da ilk adımıyla karşılaştı.
Kentiyle beraber, yerel medyaya da değişimin ve gelişimin yolunu açan ve güçlendiren Bursa Hakimiyet, yeni bir 11 Eylül’le bugün 39. kuruluş yıldönümünü kutluyor.
Haber ve yorumlarıyla kentinin kimliği, geleceği ve kentlisi için tarihteki çok özel yerini alan Bursa Hakimiyet, sonraki yıllarda AS TV ve Radyo S’le beraber, Sönmez Medya’yı oluşturuyordu.
Ülkeleri kentleriyle yarıştığı günümüzde, Bursa Hakimiyet’in dünden bugüne yerel medyadaki öncülükleri ve farkı, Bursa’yı daima daha da güçlendirmektedir.
Merkezi yönetimlerden yerel yönetimlere, spordan kültür sanat ve siyasete, ayrıca yurt ve dünya gündemine kadar, haberdar etme ve yorum ayrıcalığını yaşatan Bursa Hakimiyet, 39 yıldır hem kurumsal hem de mesleki ilkelerine dayalı yayıncılık yapıyor.
Gücünü, halkın güveninden alan Bursa Hakimiyet, haberdar olabilmenin, günümüz çağındaki çok çeşitliliğine rağmen, yerel gazetenin önemini, farkını ve gereğini de ortaya koymaktadır.
Markalaşma sürecindeki Bursa, sahip olduğu potansiyel ve değerleriyle beraber, kendi markalarını çıkaran ve başarılarını ortaya koyan bir kent olup, Bursa Hakimiyet de, bu kentin bir markası olmuştur.
Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün, Bursa Hakimiyet Genel Yayın Müdürü Aysın Komitgan ve AS TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Boztürk’ün beraber, büyük heyecan içerisinde, yine iddialı yeni başlangıcın da günündeyiz.
Elbette ki…
Anadolu girişimciliğinin başarı öykülerinden birini Bursa’da yazan  hayırsever işadamı ve sanayici merhum Ali Osman Sönmez… Temellerini attığı Sönmez Holding ve bayrağı devralan Celal Sönmez… Sönmez Ailesi’nin 3. kuşağı Osman Sönmez, Ali Cem Sönmez ve Cemil Sönmez…
Sönmez Ailesi, yerel medya varlığının, kentine ve toplumuna ne derece önemli olduğunu, Bursa Hakimiyet’le göstermiştir. Medya alanında, AS TV ve Radyo S markalarını da kentine kazandıran Sönmez Ailesi, artık yerel medyada, Sönmez Medya grubuyla var.
Gazeteciliğin öncüsü ve okulu Bursa Hakimiyet’in uzun yıllar öncesindeki Bursa Hakimiyet Çocuk Kulübü’nde yer almış olmak…
İlerleyen yıllarda ise, Yerel Yönetim Muhabirliği ve Yazar’ı olarak makaleler kaleme almak… Yerel ve Ulusal Gazetecilik Ödülleri’ne layık görülmek… Sürekli Sarı Basın Kartı’nı da, geçen yıldan beri taşımak… Bu sütunların yazarı olarak, işte böyle bir Bursa Hakimiyet’li olmak…
Nice yıllara…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.