Hava Durumu

Bursa’nın dev adımına,“milletvekili” yorumu!

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2014 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2014 07:37
Bursa’nın caddelerinde, Bursa’da üretilen tramvaylar dolaşıyor.    Makine üreticisi Durmazlar, ayrıca ilk yerli hafif metro aracını da yaptı.
Almanya’daki InnoTrans 2014 Fuarı’nın katılımcı dünya devleri arasında, çalışmalarıyla Bursa’nın belediyesi de firması da boy gösterdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, oluşan yerli sanayinin teşvik edilebilmesi, iç ve dış piyasalarda da güçlü yer edinmesi için Ankara’ya çağrısını duyurmuştuk.
“Dünya devleri, pazar payında önemli konum elde ediyorlarsa, tek başlarına olmuyor.  Ülkelerindeki destek, devletlerinin desteğiyle bugünlere geldiler.”
Türkiye’deki vagon ihalelerinde, belediyelerin en az % 51 yerli üretim şartı uygulayabileceklerini, ancak bu uygulamanın da zorunlu tutulması gerektiğini önemsiyor. 
Altepe, Bursa’da üretim başarısına ulaşıldığını ve model teşkil ettiğine değinirken, yasama açısından yerli üretime destek olabilen, iç ve dış rekabeti güçlendiren adımların atılabilmesini bekliyor.
İktidardaki AK Parti’nin Bursa milletvekilleri, Bursa ile Ankara arasında köprü görevine sahip olmaları nedeniyle çağrının başlıca muhatabı oluyor.
Makalemiz üzerine…
Milletvekillerinden, düşüncelerini iletenler oldu.
Bursa’da yerli üretimin gerçekleşmesi, dünyanın en büyük sektör fuarında tanıtılması ve piyasadan yer edinmek istenmesi, memnuniyetle karşılanıyor.
Böyle konuşulurken…
Karşı karşıya bulundukları bir hususun da altı çizilerek, “Bursa’da yerli vagon üretimiyle ilgili durumu ve gelişmeleri, Bursa halkı gibi, medyadan öğreniyoruz.” deniliyor.
İletişim sorunu ve kopukluğu vurgulanıyor.
Verilen mesajda, “Üretici firmanın, ne yaptığını, ne yapacağını, hedeflerini ve beklentilerini bizlere anlatan ziyaret ve brifingler olmadı. Ankara ve Bursa’da, iletişim ve paylaşımlar yürütülmelidir.” yorumu yapılıyor.
İstikrarlı iletişimin gereğinden söz edilerek, “Bursa’nın milletvekilleriyiz. Bursa’nın atacağı dev, ilk ve iddialı adımlar, elbette bizleri mutlu eder. Bizler de, bir şeyleri yapabilme içerisinde oluruz” ifadesi kullanılıyor.
Yanı sıra…
Üretici firma sahiplerinin, farklı sektörlerde ön plana çıkan ve önemli konumlar elde eden isimler gibi, iş dünyasının temsil katmanları ve platformlarında bulunabilmesi de, önemseniyor.

IŞİD tepkilerine, Bursa’yı böyle kattılar!

IŞİD düşünceleri ve tartışmaları…
Sosyal medyada, sıcak gündem var.
Bursa’dan…
İlginç paylaşımla karşılaştık.
Tepkisel refleksle…
Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki mescidin kitaplığına ait camda, IŞİD örgüttünün bayraklarında kullandığı logonun bulunduğu belirtiliyordu.
Araştırdık.
Tarihçi Murat Bardakçı, yanıtını veriyordu.
Hazreti Muhammed’in Topkapı Sarayı’nda da bulunan mektuplarındaki mührü, Kelime-i Tevhid’le beraber, simge olarak kullanıyordu.
Ücretsiz ve çok etkin iletişim aracı olan sosyal medyanın özenli ve dikkatli kullanılması gerektiği, Bursa’dan bu örnekle de anlaşılıyor.
Tesisin işletmeciliğini yürüten Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Ulaşım A.Ş., paylaşımda bulunan sosyal medya kullanıcılarından, şikayetçi olacak..

Mudanya’daki coşku, bugün AS TV’de...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yolda, Mudanya Mütarekesi, önemli kavşak noktasıdır. 
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, görev döneminin ilk yılında, mütarekenin 92. yıldönümü nedeniyle çok farklı ve ses getiren etkinlik proggramını yürütüyor.
Dünyaya mesajlar verilmek ve izler bırakılmak istenen uluslararası program, 7-11 Ekim tarihlerinde...
Bugün…
Türkyılmaz, AS TV’de saat 20:30’da canlı yayınla Yerel Bakış buluşmasında konuğumuz olacak. İlçenin gündemini ve mütareke yıldönümünü konuşacağız
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.