Hava Durumu

Bursa’nın “EN”leri!

Yazının Giriş Tarihi: 31.12.2012 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2012 08:42

DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ…
Hem Bursa hem ülke hem hükümet hem de AK Parti için taşıdığı sorumluluk, kabarık gündem ve ajandasıyla yoluna devam ediyor.
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ÖZTÜRK…
Bursa’ya uzak kalmadı. Düşünce ve öngörüleriyle iletişimi önemsedi. Yazılı basın açıklamalarına dayalı yöntem ağırlığı vardı, yeri geldiğinde doğrudan paylaşım gerçekleştirdi. TBMM Genel Kurulu’nda, konuşanlardan…
CHP MİLLETVEKİLLERİ SENA KALELİ, İLHAN DEMİRÖZ VE AYKAN ERDEMİR…
TBMM’nin yeni döneminde, kürsü ve sözlü soru önergeleriyle dikkatleri çekiyorlar. Ana muhalefet konumları nedeniyle kendilerinden beklenti de, haliyle büyük oluyor.
VALİ ŞAHABETTİN HARPUT…
Bazı belediye başkanları gibi… Çok yönlü düşünüyor. Koşturuyor.  Projeler, gündeme getiriyor. Hedeflere kilitleniyor. Medyaya, sık içerik ve görüntü veriyor. Bursa, unutmayacaktır.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE…
Görevine devam edebilme arzusunu, açıklıkla ve çok önceden ilan etti. Yerel seçimlerin erkene alınacağına ilişkin gündemde böyle bir açıklama yapsa da, en güçlü aday olabilme görüntüsü verdi, kendisine güvenini ve iddiasını gösterdi.
AK PARTİ İL BAŞKANI SEDAT YALÇIN…
Bir yandan merkezi yönetimler diğer yandan yerel yönetimler açısından çifte iktidar kenti olabilmenin konumunu, göreviyle ortaya koydu. Hem proje ve beklentiler hem de gelişmeler için milletvekillerinden pek duyulamayan sıcak takip ve değerlendirmeyi gerçekleştirdi.
CHP İL BAŞKANI METİN ÇELİK…
Yıllardır iç sorunları ve çalkantılarıyla konuşulan ana muhalefetin Bursa örgütünü yönetmeye başladı. CHP’ye, içte ve kamuoyu önünde, kımıldanma getirdi.
OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DÜNDAR, YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI ÖZGEN KESKİN VE NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BOZBEY…
Büyükşehir Belediyesi’ne adaylık arzusu taşıyorlar. İnce mesajlarla beraber, genel strateji yönetimi içerisinde bulunuyorlar.
CHP BÜYÜKŞEHİR VE OSMANOOSMANGAZİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ OSMAN AYRADİLLİ İLE MHP OSMANGAZİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ CEMİL AYDIN…
Hem temsilleri hem de grup sözcülükleriyle kendi üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları, yerine getirmeye devam ediyorlar.  Yerel gündeme damgalarını vurdular.
MHP OSMANGAZİ İLÇE BAŞKANI ADEM DÖNMEZ…
İlçeler düzeyinde ve muhalif siyasi partiler arasında en aktif ve örneği de olmayan ilçe yönetimi politikasıyla dikkati çekiyor. İstikrarlı saha çalışmaları ve belediye meclisi grup çalışmalarının yanı sıra, iletişim kurabilmek de önemseniyor.
İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BURSA ŞUBESİ BAŞKANI NECATİ ŞAHİN, ŞEHİR PLANCILARI ODASI BURSA ŞUBESİ BAŞKANI FÜSUN UYANIK VE MİMARLAR ODASI BURSA ŞUBESİ BAŞKANI NİZAMETTİN KAYA…
Ülkeye, kente ve topluma hizmet gerekçeleriyle merkezi ve yerel yönetim kurumlarınca gündeme getirilen projelere, kendileri de ülkenin, kentin, toplumun ve ayrıca hukukun doğruları gerekçesiyle itiraz ediyorlar. Farklı görüş, düşünce ve önerileri de, gündeme taşıyorlar.
DOĞANBEY KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİN HAK SAHİPLERİ…
Bazı hususlardaki itirazlarını hem dile getiriyorlar hem davaya taşıyorlar, hem sosyal medyada paylaşıyorlar hem de alanlara çıkıyorlar. Bunları yaparken de, siyaset yapmıyorlar, siyaseti kullanmıyorlar ve siyasetçileri de uzak tutuyorlar.
KENT İÇİ TRAMVAY…
Yıla damgasını vurdu. Yerli ve yabancı yaygın örnekler, Büyükşehir Belediyesi’nin gerekçe ve hedeflerine rağmen, çok yönlü olarak tartışmaların odağındaki proje, akademik meslek odaları nezdinde dava da edildi. Teknik, mali ve hukuki itirazlardan söz ediliyor.
YÜKSEK HIZLI TREN…
Projenin yapımına başlanması, sarkan merkezi yönetim hizmetleri ve beklentileri açısından, yıllar sonrasının tarihi dönüm noktası oldu.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ…
Yerel icraat ve ulaşım hizmetleri açısından önemli bir yeni girişim olarak, tarihe geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.