Hava Durumu

Bursa’nın “en” medyatikleri!

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2014 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2014 08:09

Türkiye’de, medyanın nabzını tutan ve dönemsel istatistiki veriler düzenleyen Medya Takip Merkezi, Türkiye’nin 4. büyük kentini ele aldı.
Bursa için…
Şubatın derlemesi yapılarak, Türkiye medyasında “Bursa’nın en çok konuşulanları” açıklandı.
AK Parti’nin başlıca önemli bir ismi olan ve hükümette önemli bir görevi yürüten Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ilk sırada.
Medyada bin 904 kez konu edilen Arınç, sıcak gündeme ait bazı açıklamalarıyla da gündeme damgasını vurmuş oluyordu.
Bursa’da, “Yolsuzluk yapan yanımızdan geçemez. Elinden bile tutmayız. Şu adam bunu, bu adam şunu yaptı. Allah cezasını versin. Bunun kararını mahkeme verecek.” demiş olması, yankı bulan örneklerden…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yerel seçim süreci nedeniyle yoğun temposu ve etkili kampanyası, medya istatistiklerine yansıdı.
Hizmet törenleri ve ziyaretlerdeki açıklamalarıyla sıklıkla gündeme gelen Altepe, bin 140 yayında medyada geniş yer buldu,
Köylere, 120 milyon TL yatırım yapılacağını açıkladığında, “Bursa, birçok konuda olduğu gibi kırsal kalkınmada da Türkiye ve dünyada rol model olacak.” demesiyle de dikkati çekiyordu.
Yanı sıra…
Muhteşem Yüzyıl’da dramatik anlarla konu edilen Şehzade Mustafa’nın türbesinin de yer aldığı Muradiye Külliyesi’nin restorasyonu ve ziyaret akını… Altepe, projeyle ulusal medyada yerini alırken, kabri başında da dua etmişti.
 CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, 753 yayınla 3. sırayla dikkati çekiyor. Yerel seçim döneminde, özellikle “Demokrasi kenti olacağız” sözüyle de dikkatleri çektiği belirtiliyor.
Meclis üyeliği aday listesine ilişkin tartışmalar ve başkan adaylığından çeki-leceğine ilişkin iddialar da, ön plana taşıyordu.

TEMPOLU VALİ!

Bursa’da, en yüksek rakımlı devlet memuru ve yöneticisi konumundaki Vali Münir Karaloğlu, çarpıcı bir özellik taşıyor.
Makamındaki kabulleri, ziyaretleri, toplantıları ve diğer temaslarıyla beraber, medyada sıklıkla Vali’nin programı ve bültenleri iletiliyor.
Böyle olunca…
Medya Takip Merkezi’nin Şubat’a iliş-kin istatistiki verileri, Karaloğlu’nun da “en medyatik” olduğunu gösteriyor.
Geçen ayın verilerine göre, 455 yayınla med-yada en çok söz edilen 4. isim olan Karaloğlu’nun, yayın için özel ilgi ve çabası yok.
Bursa gibi büyük ilin “Mülki Amir”i olarak, kendisinin ve dolayısıyla devletin neler yaptığını, kentlisiyle paylaşmış oluyor.

ESGİN'DEN KONSERLİ BULUŞMA…

AK Parti’nin Nilüfer adayı Dr. Mustafa Esgin’in çok özel konser organizasyonu, bugün yapılıyor.
Duygulu söz ve tondaki şarkılarıyla beğeni toplayan ve hayran kitlesi bulunan Mustafa Ceceli’yle konserli buluşma, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki alanda, saat 20:00’de.
Ceceli, Çanakkale Savaşı’nın yıldönümünde, Bursa’da çok daha özel ve anlamlı konserle sahnede olacak.
Esgin, “Cumhuriyet bayramı da, diğer bayramlar da, hepimizin ortak değeridir. Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde de, anlamlı bir buluşmamız olacak ve aziz şehitlerimizi de anacağız.” diyor.

…VE BOZBEY VİTRİNDE

Görevine 4. kez aday gösterilen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de,  bugün vitrine çıkıyor.
Crowne Plaza Bursa’da, Bursa medyasıyla bir araya gelecek. Talip olduğu yeni dönem için hizmet beyannamesini açıklayacak.
Davette, “Nilüfer’deki katılımcılık anlayışını bir adım daha ileriye taşıyacak, önümüzdeki 5 yılın yol haritasını paylaşma” ifadesi vurgulanıyor.

ÇANAKKALE 1915…

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Kent Müzesi’nde, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde özel sergi düzenlendi.
Zafer kahramanlarının anısına, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait Millet Yazma Eser Kütüphanesi’nin işbirliğiyle “1915 Çanakkale Fotoğları” sergisi, yarın izlenime sunuluyor.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.