Hava Durumu

Bursa'nın geleceği, BKSTV'siz olmaz!

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2014 16:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2014 16:22

Büyükşehir Belediyesi'nin kültür ve sanat organizasyonlarını yürüten Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV), kenti hedeflerine taşıyacak kilometre taşıdır.
Kültür mozaiği Bursa, Anadolu ve kıtalararası aile bağlarının ve gurbet özlemlerinin yaşandığı, sanayi ve ticaretin global bir merkezi, kendi kendini ayağa kaldıran, tarihi ve coğrafyasıyla da beraber çok özel bir kenttir.
Büyük, nitelikli kent olabilmeyi, güçlü konum elde edebilmeyi ve yeni hedeflere varabilmeyi konuşurken, kültür ve sanatsız da olamaz.
Atatürk, veciz bir sözüyle  "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur." diyor, önem ortaya konuluyor.
Turizmde büyük hedefleri ve haklı beklentileri de bulunan Bursa, kültür ve sanatla da beraber, BKSTV'nin varlığı ve yürüyüşüyle daha güçlü olacaktır.
Bugün…
Yılların geleneği ve heyecanı içerisinde, BKSTV deneyimiyle 53. Uluslararası Bursa Festivali'nin başlayacağı gündeyiz.
Yerli ve yabancı sanatçılar ile gruplar, sahnelerde gündeme gelmeleriyle beraber kendilerini kanıtlamış, beğeniyle dinlenen ve izlenenlerden oluşuyor.
Bursa şanslı!
Yüksek ücretlerle konserlerine, gösterilerine İstanbul ve dünya kentlerinde gidilebilenler, Bursa'da çok uygun, sembolik sayılabilecek ücretlerle yine izlenebilecek.
Tuhaf olan…
Bursa'yı kıtasal ve dünya ölçeğinde üretim merkezi yapan ve açılım kapısı gören yerli ve yabancı firmalar, kentin uluslararası festivaline gereken ilgi ve desteği göstermiyorlar.
Dahası…
İstanbul'a özellikle önemli organizasyonlara öncülük, ana ve alt sponsorluk desteği verenler, kendi kenti Bursa'ya aynı bağı kurmuyorlar.
Elbette ki…
İstanbul, ticarette açılan kapı olabilir, ancak Bursa, bir taşra, arka bahçe olarak görülmemelidir. Böyle bir durum ve yalnızlıklık içerisinde bırakılmamalıdır.
Yeniden…
Kentlisi ve festival göçerleriyle buluşacak olan Uluslararası Bursa Festivali, Büyüşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Fatma Durmaz Yılbirlik'in başkanlığındaki BKSTV Yönetim Kurulu'nun emek, çaba ve özeniyle bir kez daha bizlerle…

OSMANGAZİ'DEN NİLÜFER'DE İCRAAT!

Bursaspor'un yeni yönetim dönemiyle beraber, daha bir başka ve özel bir kenetlenme ve başarıya ulaşma heyecanı oluştu.
Avrupa Kupaları'na katılım gündemde!
Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ve yönetim kurulu, Özlüce Spor Tesisleri'nde yoğun konuk trafiğiyle karşılaşırken, ziyaretlere de gidiliyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın "Hayırlı olsun" buluşmasında da, Bursaspor'a önemli bir desteğin açıklaması yapıldı.
Dündar, Özlüce Spor Tesisleri'ne ihtiyacı ve beklentisi bulunan, mini tribünlü yeni çim antrenman sahası yapacaklarını söylüyordu.
Nilüfer ilçesindeki Bursaspor'un evine, Osmangazi Belediyesi'nin duyurduğu hizmetin gerçekleşmesi için gereken çalışmaların hemen yürütülmesi öngörülüyor.
Dündar, "Bursaspor, kentimizin bir markası ve değeridir. Osmangazi Belediyesi olarak, kendi üzerimize düşeni daima yapmaya hazırız." diyor.

BÜYÜKŞEHİR, DENİZALTI ALACAK MI?

Artık…
Soruluyor.
Ve.
Merak ediliyor.
Ulaşım faaliyetlerinde, farklı alanları kapsamına alan ve bu nedenle araç türlerini de artıran Büyükşehir Belediyesi, bir de denizaltı alır mı?
Karayolunun yanı sıra…
Demiryolu.
Ardından...
Havayolu.
Geçen gün yazdık.
"Nereden nereye…"
Bugün…
Hafif metro ve tramvay da, teleferik ve deniz uçağı da, vapur ve helikopter de var.
Dün, açıklama yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bursa Ulaşım A.Ş. (BURULAŞ) tarafından yürütülen Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin (BUDO) Büyükada vapur seferlerine ilgi büyüktü.
Çift turda, 630 yolcu.
Talep olunca…
Seferler artırıldı.
Cumartesi ve Pazar seferleri olacak.
20 TL'ye ada turu!
Yakın bir gelecekte de, seyirlik bir simge veya gezinti ve sosyal tesis amaçlı olmak üzere, Gemlik Körfezi'ne denizaltı alınabileceğini de konuşabiliyoruz.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.