Hava Durumu

Bursa’nın geleceği, kimlere cennet?

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2015 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2015 07:49
Bursa’yı Bursa’da yaşamak ve Bursa’ya Bursa’nın dışından bakmak, kentsel düşüncelerde farklılık taşıyor.
İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun açılacak olması, Bursa ve özellikle kuzeyindeki ilçelerini İstanbul’un tam bir banliyösü ve arka bahçesi durumuna getirecek.
Bir açıklamayla…
Suyun öteki yakasındaki yatırımcı, Yalova-Orhangazi havzasının cazibesini ortaya koyarken, Orhangazi Belediyesi’nden alınan arsaya 1000’e yakın konut yapılacağını söylüyor. Yatırımın devamına, başlangıç görülüyor.
Deniz ve karadan İstanbul’un 1.5 saatte bağlanıyor olması, İstanbullular için trafikle çok uğraşmamayı gündeme getirmiş oluyor.
Gayrimenkul ve yatırımında, Bursa cazip!
Dün…
Bursa Kent Konseyi’nin Çevre Grubu’na başkanlık yapan kent gönüllüsü Ayhan Sarıbıyık, konuğumuz oldu.
Gelişen kentsel cazibeyi konuşurken…
Bursa’nın geleceği için tehlikeli olarak yorumladığı bir durumu anlatmak istiyordu. Bu durumla bağlantılı, bir başka ilginç gelişmeyi vurguluyordu.
Öncelikle…
Taş ve maden ocaklarına verilen izinler nedeniyle doğanın tahrip edildiğini ve genel bütünlüğü olumsuz etkilediğini anımsattı.
Uyarısıyla…
“Yerinde gözlem yapılmadan ve etkilerine tam bakılmadan,  taş ve maden ocakları için  ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi’ raporuna gerek olmadığı kararı veriliyor.”
Devamıyla…
“Üstelik, taş ve maden ocakları, devletten ucuza kiralanıyor ve ilanlarla bile, belirli alanlarıyla farklı kira bedelleriyle başkalarına kiraya veriliyor.”

2 milletvekili çıkaran Dağ-Der’de, kongre süreci

Bursa’nın dağ ilçelerini tek çatı altında buluşturan Dağ-Der, yöreden 2 milletvekilinin çıkmış olmasıyla memnuniyet yaşıyor.
AK Parti’nin aday adayları arasında olması nedeniyle başkanlık görevinden ayrılan Mustafa Bay’ın yerine, Yüksel Yaşar gelmişti.
Sosyal medya aracılığıyla…
Camia ve Bursa kamuoyuna seslenen Bay, “25 Kasım 2012 tarihinden bugüne kadar, Dağ-Der genel başkanı olarak cesaret, şeref ve onurla görev yaptım.” ifadesini kullandı.
Başkanlığı süresince… 
Dağ-Der, ayrıca  da güçlü ve dikkate alınabilen olması amacıyla aktif ve etkin dönem yaşamıştı. Böyle durumla mesafe kaydedilmiş ve başarı sağlanmıştı.
Önceki gün yönetim kurulunda, Yaşar’la yönetimin devam edilmesine ve 2 Ağustos’ta genel kurulun toplanmasına karar verildiğini duyurdu.

Bursalı 33 şehide, Altepe sahip çıkar

Orhaneli’nin köylerinden; yeni statüsüyle mahalle olan Çınarcık, Bursa’nın gündemiyle bölgede yapılan barajla duyuldu.
Çınarcık’ta, Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarından 33 şehidin yattığını, ancak bir anıt mezar düzenlemesi olmadığını öğrendik.
Köy derneğinin Milli Savunma Bakanlığı’na başvurduğunu, şehitlik izni alındığını ve proje verildiğinden söz ediliiyor.
Şehitliğin yapılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurulduğunu, ancak 2 yıla yakın süredir sırada tutulduğu konuşuluyor.
Çanakkale’ye Bursalı şehitler için Kireçtepe Şehitliği’ni gerçekleştiren Başkan Recep Altepe’nin, kendi kentinin toprağındaki şehitler için de harekete geçeceğini umuyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.