Hava Durumu

Bursa’nın ilçeleri, Türkiye’nin büyükleri!

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2013 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2013 08:45

5 yıl önce…
Çok sayıda belde belediyesinin kapatılmasına ilişkin yasamayla mevcut bazı ilçeler büyümüş veya bölünmüş, ayrıca yeni ilçeler kurulmuştu.
Şimdi…
Büyükşehir ve genel belediye yasalarına ilişkin torba yasama da, yeni ilçeler kurulmasını ve mevcut bazı ilçelerin sınırlarına da düzenleme getirdi.
Yeni nüfus verileri, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni oluşturan bazı ilçeleriyle ilginç ve çelişkili idari yapıyı da gözler önüne seriyor.
Osmangazi ilçesi 778 bin 342 nüfusla 66 ilden, Yıldırım ilçesi 629 bin 961 nüfusla 61 ilden ve Nilüfer ilçesi de 325 bin 901 nüfusla 43 iden büyük.
İstanbul’un tüm 39 ilçesinden büyük olan Osmangazi, Ankara’nın Keçiören ve Çankaya ilçelerinin ardından, Türkiye’nin 3.büyük ilçesi. İstanbul’un 38 ilçesi de, Yıldırım’ın ardında yer alıyor.
Osmangazi; Eskişehir, Erzurum ve Sakarya’dan, Yıldırım da; Samsun büyükşehir belediyelerini geride bırakan nüfusa sahipler.
Bursa’nın en büyük 2 ilçesi, 2000’li yıllar itibariyle yeni sınır taksimi düşünceleriyle gündeme geliyor, ancak resmi adım yok, düşünce ve tartışmaları var.
Geçen yıl Nilüfer ilçesinin bölünebilmesi gündeme gelmişti, ancak en büyük ilçelerin ilginç ve çelişkili durumları da, çok net ortada…

 

 

Maliye Bakanı ne der?

Demiştik…
“Kentsel imecede gelinen nokta!”
Sabit MOBESE kame-ralarıyla geçen yıl hız ihlallerine 36.5 milyon TL para cezası uygulayan İl Emniyet Müdürlüğü, maliyeti 160 bin TL dolayındaki gezici MOBESE aracına sahip olabilmek için belediyeler, işadamları ve hayırseverlerden destek beklentisi bulunuyor.
Gelirler merkezi büt-çeye giderken, merkezi yönetim kurumunun yerel müdürlüğü ise, kentsel imece yöntemini gündeme getiriyor.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün Bursa’da!
Milli ekonomiye başlıca katkıyı sağlayan kentlerden Bursa’ya, sadece 160 bin TL maliyetli gezici MOBESE müjdesi olur mu?
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.