Hava Durumu

Bursa’nın imarına 2 kent ile beraber, “Bölge Planı” geliyor!

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2015 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 07:51
Bir süre önce… Bursa’nın imar ve planlama esaslarını ve ilkelerini düzenleyen 1/100.000 Ölçekli Bursa İl Çevre Düzeni Planı’nı gündeme taşıdık.
Demiştik…
“İmar anayasasında, yetki Büyükşehir’de!”
Ankara, böyle diyordu.
İl genel meclisi kapanınca…
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Artık, Bursa’nın tüm ilçeleriyle beraber, tam yetkilisiniz. Yeniden değerlendirme yapın ve karar alın.” görüşü ve iadesi vardı.
Devletin devamlılık ilkesinden söz edilir, ancak…
Yerel seçim döneminde Ankara’nın masasında tuttuğu çalışmada, il genel meclisinin eş kararı da geçersiz tutuluyordu ve önceleri ihtilaflı olunan Büyükşehir Belediyesi’ne, “Karar senin!” deniliyordu.
Gelişme üzerine, kuşkular oluştu.
“Yeni değerlendirmeyle farklı bazı şeylerin iliştirileceği…”
Makalemize,  ““İmar anayasasında, yetki Büyükşehir’de!” başlığını kullansak da, gündeme gelen bir başka gelişmeyi açıklayalım.
1/100.000 Ölçek’le…
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Bursa ve Eskişehir’in büyükşehir ve Bilecik’in il belediyesinin mutlak tabi ve uymak zorunda olacakları bölge planlaması yapacağını öğrendik.
Sürpriz de, sayılmaz…
Geçen yıl 14 Haziran’da yürürlüğe giren Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği, komşu illerden oluşan Bölgesel Planlar yapma yetkisini, Ankara’ya vermişti.
Bursa’nın da içerisinde yer aldığı iller bölgesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) sınırlarını kapsıyor, ancak kalkınma odaklı BEBKA Bölge Planı’yla ilgisi bulunmuyor.
Şimdi…
Büyükşehir Belediyesi’nin kendi Bursa İl Çevre Düzeni Planı’nın süreci başlarken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da, kendi Bursa Eskişehir Bilecik Bölgesel Çevre Düzeni için çalışacak.
Tuhaf, ancak gerçek…
Ayıkla pirincin taşını!

BURSA'YA, TÜRKÜ KLİBİYLE TANITIM…

Büyükşehir Belediyesi olmasa…
Kentsel tanıtım, zor olurdu.
Güzel işler yapılıyor.
Tarihi ve kültürel mirasın ardı ardına restore edildiği, Sultan Külliyeleri, Tarihi Hanlar Bölgesi ve Cumalıkızık’la UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girildiğini dikkate alırsak...
Ekileni biçme zamanı yaşanıyor.
Turizmle…
Beklenti ve hedef, büyük oluyor.
İletişim araçlarının çok türlü ve etkin duruma geldiği, küresel erişim boyutuna varıldığı günümüzde, artık bir multimedya çağındayız.
Her şey, yanımızda!
Sosyal paylaşım mecrası, başlı başına şans…
Duyurmak ve paylaşmak açısından, farklı çalışmaların yürütülmesi ve uygulamaların gerçekleştirilmesi, büyük bir ihtiyaç durumu yaratıyor.
Büyükşehir Belediyesi, sevilen ve “Kıyıdan kıyıdan kıyıdan gel…” diyen bir Keles türküsü eşliğinde, Bursa klibi çekti ve paylaşıma sundu.
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Saffet Yılmaz’ın koordinatörlüğünde ve H. Mücahit Pehlivan’ın yönetmenliğini yaptığı 6.5 dakikalık özgün çalışmada, Başkan Recep Altepe de vokalistler arasında yer aldı.
Bursa’nın olduğu 70’e yakın tarihi ve doğal mekan güzelliklerini ekranlara taşıyan klipte, enstrümanlarıyla 38 saz sanatçısı, vokalleriyle enstrümanlarla 24 sanatçı ve geri vokallarde 6 sanatçı çalıştı.
Avrupa Müze Akademisi’nin küresel boyuttaki yarışmasında, Görsel Miras dalına aday gösterilen çalışma nedeniyle de tebrik ediyoruz.
Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal internet sitesi ile sosyal medya sayfaları ve Youtube üzerinden, izlenme ve paylaşım yapılabiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.