Hava Durumu

Bursa’nın polisine, her yerden övgü!

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2013 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2013 08:00

Taksim olayları, internet mecrasındaki ünlü sosyal paylaşım sitelerinin kendi varlığı kadar, bilinçli kullanılabilmesinin önemini de gündeme getirdi.
Bireysel, toplumsal ve kurumsal iletişimle bugünlere varan Facebook ve Twitter gibi uygulamalar, haber alma kaynağı da oldu.
Haber akışı var!
Böyle günler yaşanırken…
Paylaşılan gelişmelerin ve bilgilerin ne derece doğru olduğu, sürece de damgasını vuran çok önemli bir başka tartışmaydı.
Demokrasi ve özgürlük gerekçesiyle çeşitli gösteriler, yürüyüşler yapılırken, Bursa için “Kentli- polis sağduyusu” demiştik.
Bursa, binlerce insan yürüdü, konvoy geçişleri yapıldı ve başka eylemler düzenlendi, ancak diğer kentler gibi duruma dönüşmedi.
İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, edindiğimiz açıklamasıyla “Demokrasi ve hukuk kaydıyla bireysel veya topluluklar halinde düşünceler açıklanabilir. Yeter ki, insanlara, mala zarar vermek, şiddet olmasın…”     diyordu.
Ayrıca, “Şiddet yaşatılmasına karşıyız. Polis olarak, bizler de insanımıza zarar vermek istemeyiz. Bursa’da, halkımız ve bizler sağduyulu olduk. Halkımız, art niyetli düşünce ve davranışlara, kendi arasında izin vermemiştir.” şeklinde konuşuyordu.
Kentindeki eylemlere yönetim ve davranış politikaları nedeniyle Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne başka kentlerden ve yurt dışından da övgüler devam ediyor.
Popüler Twitter’da alıntılar…
Görükle’de polisle öğrenciler arasında en ufak bir çatışma olmadığı belirtilerek, “Bursa polisi İstanbul’a örnek olsun... Milletin polisi olmak budur.” yorumu yapılıyor.
Bir başka paylaşımda, “Bursa Valiliği ilk günden beri, İstanbul Valiliği ne yapıyorsa, tam tersini yapıyor. Bu nedenle Bursa’da olay yok.” ifadesi kullanılıyor.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki bir gözlemle de, “Bursa/Heykel marşlar ve şarkılar söyleniyor. Müdahale yok. İstanbul polisi örnek alsın!” görüşünde bulunuluyor.
Bursa Emniyeti’nin teşekkürü fazlasıyla hak ettiğinden söz eden açıklamayla beraber, bir başka paylaşımda, “Burası Bursa Vali-liği önü, polis ile dip dibeyiz, ama hiç tepki yok İstanbul İzmir Ankara emniyetini duyurulur” deniliyor.
Başka bir kentin yaşayanından, “Bursa’daki arkadaşlarımıza, Bursa Emniyeti, cop kaldırmıyor. Herkes, demokratik hakkını kullanıyor.” görüşü paylaşılıyor.
Bir başka paylaşımda ise, “Bursa Emniyeti ise, muhteşem bir olgunlukta... Sonuç; Sadece Demokratik tepki.” yorumu yer alıyordu.

Muhtardan Bakan’a Facebook’ta sitem…

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, önceki gün Twitter’da “İstikamet Bursa... Spor tesislerinin açılışını yapacağız.” diyordu.
Yıldırım’da Yunusemre Mahallesi Muhtarı Sevinç Mutlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Şahin Başol Spor Kompleksi’ni açılmasıyla mutluydu, ancak Kılıç’a sitemi vardı.
Facebook’ta kaleme alınan mesajında, Bakan’ın sadece kurdeleyi kestiğini ve törenden ayrıldığını belirterek, “Aceleciliği sayın bakanımıza hiç yakışmadı.” yorumunda bulundu.
Bursa’ya gideceğini Twitter’dan duyuran Kılıç, AK Parti’nin İstanbul’daki mitingine geçeceğini ifade etse de…
Bakan’ın dönüş telaşı, buruk mutluluk yaratmış ve gönülleri de, böyle paylaşılacak kadar da üzmüş oluyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.