Hava Durumu

Bursa'nın yeni sektörü, artık “fuar” boyutunda!

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2012 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2012 08:33
Bursa'nın potansiyelini, son durumu ve yeni hedefleriyle bir araya getirirsek, iddialı bir kent ortaya çıkıyor.
Merkezi yönetimin, proje ve hizmetlerindeki yavaşlığı, elbette ki, eksiklik ve boşluğa da neden oluyor.
Özel sektör, merkezi yönetime göre, kıyaslanamayacak kadar hızlı ve inançlı gitmeye başlarken, yerel yönetimler de, merkezi yönetimin neden olduğu belli başlı alanlardaki boşluğu doldurmak istiyor.
Gelişen Bursa'da, mevcut sektörlerin kendilerini yenilemeleri ve geliştirmeleri söz konusu oluyor.
Yeni sektörler var!
İstanbul'daki gibi, artık farklı türde ve revaçta yeni sektörler oluştu. İlerlemeler de kaydediliyor, yerelin de ötesinde, iç ve dış rekabete de giriliyor.
Büyükşehir Belediyesi'ne ait Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, kongre turizminde iddialı bir yol izliyor.
Uludağ'daki oteller, artık Kartepe, Erciyes ve Palandöken'in farkında ve özgün konum ve hizmet politikası üretmeye çalışıyorlar.
Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi, Bursa'nın tarihi kent yerleşimi itibariyle bir devi yeniden uyandırdı.
Özellikle…
Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi ve kültürel miras politikasını, turizm politikasıyla birleştirmesi ve restorasyon projelerinden yayıncılığa kadar çok türlü iş üretmesi, bir devrimdir. UNESCO adaylığı da, haklı bir yolun süreci olacaktır.
Tarihi han ve çarşı esnafı bile, asıl değişimin gereğini gördü. Alışveriş merkezlerinin artmasıyla da beraber, kendi avantajlarını keşfetmeye başlayan esnaf, belediyelerin politikasıyla sahipleniliyor ve ortak yol yürütülüyor.
Bursa Valiliği'nin gündeme getirdiği termal su atağı, tartışma zeminine çekilse de, kentin tarihsel bir değerini, yeniden gündeme taşımış oluyor.
Merkezi yönetimin sağlık politikası, çok tartışılsa da… Toplumun geneline, temel sağlık hizmetleri veriliyor. Böyle bir durum, Bursa'da, artık sağlık alanında da özel sektör oluşumunu sağladı, hatta ilerleme de kaydediliyor ve yeni adımlar da yürütülüyor.
Ticaret ve sanayi kentiyiz. Merkezi yönetimin sağlık politikasıyla beraber, sağlıkta da oluşan özel sektör, termal su potansiyelini de değerlendirmek istiyor.
Bursa'daki sağlık hizmetleri potansiyeli, kamu katılımıyla da tamamlanırken… Bursa Sağlık Turizm Derneği (BUSAT), kentsel model teşkil ediyor.
Sıradan bir ticari fuar olmuyor!
Sağlık alanında, artık Bursa'da fuar düzenlenebiliyor, Türkiye geneli itibariyle rekabete katılım ve buluşma düzenlenebiliyor.
BUSAT'la beraber, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Bursa Özel Sağlık  Kuruluşları Derneği (BURSAD) katkılarıyla 3. fuara gün sayılıyor.
TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş.'yle beraber yürütülen Bursa 3. Sağlık Hizmetleri Fuarı, kentin geldiği noktayı da gösterecek. Yabancı konukların da katılacağı fuarda, toplumu aydınlatıcı etkinlikler düzenlenecek.
Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Op. Dr. Mustafa Esgin, ayrıca BUSAT'ın da başkanı. Yerel dinamikler tanımına, güzel bir modelin yönetimini yürütüyor.


“AS” buluşma!

AS Merkez Outlet'in sinemalarında, bu akşam özel bir buluşma var.
R.Şanal Günseli'nin yönettiği, başrollerinde de Musa Uzunlar, Aylin Kabasakal, Uğur Çavuşoğlu ve Zeynep Utku'nun yer aldığı “Eş Ruhumun Eş Zamanı” adlı filmin galası yapılacak.
Saat 20:00'de başlayacak olan galaya, yönetmen ve senarist ile oyuncular Kabasakal, Uzunlar, Utku ve Kaya da katılacaklar. Çocuk oyuncu Şanal Günseli de geliyor.
Sevginin, pozitif düşünmenin insan yaşamına etkilerini gözler önüne seren filmin, gişede büyük ilgi görmesi beklenirken, Bursalı sinemaseverler, film kadrosuyla bir araya gelebilecekler.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.