Hava Durumu

Bursa’nın yıldızı parlak!

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2013 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2013 08:08

Turizmin rekabetinde yerini almaya başlayan Bursa, ayrıca başarılı girişim öyküleri de yazabiliyor.
Termal kent özelliği, Bursa’nın tarihsel unvanının canlandırılabilmesi ve günümüz rekabetine ağırlığını koyabilmesi için öncelik…
Bursa’nın kentsel projelerine imza atan ve ünlü oteller zinciri markasıyla turizme giren Öztimur Ailesi, dönüm noktasını gözler önüne seriyor
Crowne Plaza Bursa’yı, Murat ve Mesut Öztimur kardeşlerin dünkü davetinde konuştuk. Genel Müdür Mehmet Kalyoncu’nun da katıldığı sohbette, Bursa’nın turizmi ve beklentilerine de odaklandık.
Dev yatırımda, doğal sıcak su kullanılıyor. Valilik’in sıcak su hatları, böylece kentin unvanına, turizmine can veriyor. Sağlıklı yaşamda, çeşitli hizmet uygulamaları sunuluyor.
Gelinen nokta, Bursa’ya konulan hedefin ne kadar doğru olduğunu da, gözler önüne seriyor. Pazarlama faktörü, yönetimsel anlayışla beraber, başarıda etken oluyor.
Ortadoğu’dan; yoğun Arap konaklaması oluyor. Kurumların, tanınmış yerli ve yabancı firmaların programlarına ev sahipliği yapılıyor.
Bursaspor’la oynayan Sanica Boru Elazığspor ile Sarıyer Belediyespor ve bayan basketbol takımıyla Beşiktaş, aynı günlerde konakladı.
Ayrıca…
İşletmecilikte, sevindirici yeni gelişmeler kaydedilmişti. Kent açısından da, sevindiriciydi…
Önümüzdeki aylarda, Türkiye’deki Dünya 20 Yaş Altı Futbol Şampiyonası’nın Bursa’daki grup maçlarına gelecek takımlar da konaklayacak.
Crowne Plaza Bursa, takımların konaklamaları için FIFA tarafından koşulları yeterli görülerek tercih edilen tek yer seçilmişti.
Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin de gündeme getirdiği üzere, Ortadoğu ülkelerine yönelik özel bir strateji yürütülüyor.
İşbirliği yapılan turizm firması aracılığıyla yaz aylarında Arap turistler için 2 bin 400 odalık konaklama anlaşması yapıldığını da öğrendik.
İlginç bir not daha…
Sıcak sularla yürütülen sağlıklı yaşam uygulamalarının yürütüldüğü Thermal SPA için yeni abonelik, olağanüstü ilgi nedeniyle yapılamıyor. Kapasitenin artırılmasına rağmen, kentlilerden de büyük talep gelmişti.
Bursa’nın işlek havalimanına kavuşması ve küresel bir markaya dönüşen Türk Hava Yolları’nın Ortadoğu’ya seferler yapabilmesi arzu ediliyor.
Termal turizmle Bursa’ya sağlık turizmi ve özel bölgesi planlanıyor, diğer yanda başlıca rakip olan Afyon’a yeni havalimanı gündemde…
Crowne Plaza Bursa, bugün böyle bir ilgi görüyor ise, işlek havalimanı da, Bursa’yı rakipsizliğe oynatır.
Kalyoncu, Bursa’nın Arap ülkelerinde zaten bilindiğini ve önemsendiğinden söz ederken, geriye onları Bursa’ya taşımak kalıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.