Hava Durumu

Bursa sanayisine, “deprem” uyarısı!

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2012 04:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2012 04:00
Afet riskine önlem gerekçesiyle çıkarılan dönüşüm yasasını, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin’le yeniden konuştuk.
Marmara Depremi’nden bugüne endişe ve tartışmalar var. Şahin, farkına varılması gerektiği uyarısıyla çok önemli bir noktaya dikkati çekiyor.
Sanayi tesisleri!
Deprem riski konuşulurken, ön plana konutların çıktığını belirtiyor, ancak sanayi tesislerinin de öneminden, ele alınabilmesinden söz ediyor.
Bursa’nın sanayi kenti kimliği ve milli ekonomideki önemine değiniyor ve “Sanayi kuruluşlarımız da, kendi yapılarının durumlarını gözden geçirmeli, olası depreme karşı kendi önlemlerini almalıdırlar. Devlet, sanayi ve bulunduğu bölgelere de gereken dikkati göstermelidir.” şeklinde konuşuyor.
Organize Sanayi Bölgesi için birkaç yıl önce Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’yla (BTSO) protokol yapıldığını da anımsatıyor ve “Kuruluşların uyarılmasıyla bir süreç başlatılmıştı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası da, yönetim binasında bir çalışma yürüttü.” diyor.
Şahin, bu sütunlar aracılığıyla bu kez Bursa’daki tüm sanayi kuruluşlarına seslenerek, “Sanayi kenti Bursa’nın, deprem riskine karşı bu alanda da yapması gerekenler olacaktır. TOFAŞ ve Renault gibi firmaların, kendi çalışmalarını yaptığını da biliyoruz” uyarısında bulunuyor.
Deprem riskine karşı, eğitim ve sağlıkta ilerlemelerin kaydedildiğini söyleyen Şahin, sanayi için de özel çalışma gereğini vurguluyor. Dönüşüm yasasında, bu kesim için de süreç yönetimi beklentisini ifade ediyor.
Olası büyük depremden endişe duyan Şahin, “Bursa sanayisi, telafisi zorlaşacak ve uzun zaman alabilecek bir bedelle karşılaşabilir. Kentli de, ülke de zarar görür.” yorumunda bulunuyor.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez’le konuştuk.
Şahin’in uyarı ve çağrısına katıldığını belirtiyor ve “Sanayi kuruluşlarımız da, kentimizin ortak değerleridir. Depreme karşı tesislerin durumu, hem şahsi mesele hem kent meselesi hem de milli meseledir.” diye konuştu.
Sönmez, Organize Sanayi Bölgesi için İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’yle daha önce yapılan işbirliği çerçevesinde sanayi kuruluşlarıyla temas kurulduğunu söyledi.
Sözlerinin devamında, önlem kapsamını geniş tutan bir seslenişle “Bursa’daki tüm sanayi tesisleri, durumlarını değerlendirmelidirler. Kentimizin ortak değeri olan sanayi tesislerimiz, milli ekonomiye katkı yapmakta, istihdam yaratmakta, geçim imkânı sağlamaktadır. Böylesine bir yapıda, olası deprem gerçeği, tüm kesimlerce önemsenmelidir.” görüşünde bulunuyor.
Bursa, yerli ve yabancı sanayi devlerine ev sahipliği yapıyor. Uluslararası ünlü firmalar…  Çoktan kendilerini dünyaya ispatlamış yerel markalar… Organize sanayi bölgeleri…
Deprem gerçeği, tüm kesimin meselesi!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.