Hava Durumu

Bursa, Türkmenler için tek yürek!

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2016 03:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 03:44
Suriye’deki iç savaş nedeniyle...
Merkezi Bursa’da bulunan Türkiye Yörük Türkmen Birliği, Türkmenler’in insani mağduriyetlerini gündeme getirirken, asimilasyon uyarısında da bulunmuştu.
Irak’ta da, Musul’a yönelik operasyona başlamasının ardından, hem bu kent hem de beraberinde Kerkük’teki Türkmen varlığı da, hayatiyet taşıyordu.
Kaos, otorite boşluğu ve koalisyon güçlerin diplomatik oyunları, Irak’ın başlıca kentlerindeki Türmenler’in de geleceğini tehlikeye atmıştı.
PKK’nın, farklı kollarıyla demografik yapıyı hedef alan düşünceleri, asimilasyon ve siyasi haritayı da ortaya atıyordu.
Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nın başkanlığındaki Türkiye Yörük Türkmen Birliği, Bursa’da dikkatleri çekmeyi amaçlayan imza kampanyası da başlatmıştı.
Dünkü açıklamayla...
Sorumluluk ortaya konulurken, “Türk milletinin müşterek bir sesi olarak bizler Kerkük ve Musul başta olmak üzere Suriye ve Irak’taki Türkmen kardeşlerimizin bu zor günlerinde yanlarında olduğumuzu, yüreklerimizin birlikte attığını, gelişmeleri yakından takip ettiğimizi, tüm Türkmen kardeşlerimizle kamuoyunun bilmesini isteriz.” deniliyordu.
Gizli ‘Haçlı Savaşı’ yorumunda bulunan Tatlıoğlu, “Bugün Ortadoğu’da tarihi tekerrür ettirebilmek hayali ile “haç”ı saklı yeni tür bir haçlı savaşı yürütülmekte; bölgedeki demografik yapı ile ülke sınırları değiştirilmeye çalışılmaktadır.” ifadesini kullanıyordu.

İnegöl’de ekrandan tur atılıyor

İnegöl Belediyesi, ilçenin tanıtımı ve paylaşımı doğrultusunda, 360 derece geniş görüş alanına sahip özel uygulamayı da kullanıyor.
Bilgisayar ekranı üzerinden, kent turu yapılabiliyor.
Yanı sıra....
İlçenin başlıca 6 bölgesi, kameralarla izlenebiliyor.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın kurumu, bilinirlik ve erişimde başlıca belediyelerin arasında yer alıyor.

MHP’den ‘fuhuş’ uyarısı

Osmangazi Belediye Meclisi’nin MHP sözcüsü Cemil Aydın, ilçe belediyesinin önünde, fuhuş pazarlığı yapıldığını gündeme getirdi.
Aydın, “Osmangazi Belediyesi, kapısının önüne sahip çıkmalıdır.” diyor. İlçe belediyesiyle beraber, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü de göreve çağırdı.

‘Simge’ park camisine, Büyükşehir’den proje

Büyükşehir Belediyesi, Reşat Oyal Kültürparkı’ndaki cami için de düzenleme projesi uyguladı ve daha güzel çevre ve çehre oluşturuldu.
Bursa’nın ilk kent parkında, Bursa’nın da simgeleri arasına giren cami,  aradan geçen yıllar ve oluşan yeni ihtiyaçlarla yeniden ele alındı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.