Hava Durumu

Bursa’ya “Acil ihtiyaç” hareketi!

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2012 00:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2012 00:29

Geçen hafta, akşam vakti…
Facebook ve Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Bozbey, Facebook mecrasında kurulan “Acil İhtiyaçlar” grubunun yemeğine katıldığını belirtiyordu.
Acil ihtiyaç denilince…
Meraklandık.
Cep telefonuyla Bozbey’e ulaştık ve sorduk. Bireysel ve toplumsal ihtiyaçların gözetilebilmesine yönelik gönüllü grubundan davet almıştı. Yemek davetiyle de tanımış olduğunu ve böyle bir sivil hareketten mutluluk duyduğunu vurguluyordu.
Grubun kurucularından Nazım Sevgel’le dün konuştuk.
Türkiye’ye örnek kentsel imece Bursa’sında, örnek yeni bir yapılanmanın oluştuğunu da öğrenmiş oluyorduk.
Sevgel, iki elin parmak sayısı kadar kentliyle yola çıkıldığına işaret ediyor. Kısa süre içerisinde, 1000’i aşkın sanal paylaşıma ulaşıldığını söylüyor.
Tam isimle “Acil İhtiyaçlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu” tanımında bulunuyor, “Sosyal demokratız. Sosyal demokrasiye inanlardan oluşan grubuz. Siyaset ve parayla işimiz yok.” şeklinde konuşuyor.
Kimi zaman, hastayı doktor ve işsizi işverenle buluşturduklarını ifade ederken, “Düşüncelerimiz ve çevremizle toplumsal yardımlaşma ve dayanışma gerçekleştiriyoruz. Bireysel ve toplumsal açıdan acil ihtiyaç ne ise, bunu sağlamaya çalışıyoruz.” diyor.
Üniversite öğrencilerine yurt yapılabilmesi hedefinden de söz edilirken, “Örnek olarak, Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin gerçekleştirdiği yurdun bir benzerini arzuluyoruz.” açıklamasıyla da dikkati çekiyor.
Dernekleşme düşüncesini de paylaşıyor. Bazı çalışmalar için tüzel kişilik yapısına dönüşümü de, gündeme getiriyor.
Özellikle…
Atatürk’ün ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet’in değerlerini önemsediklerini de önemle vurguluyor. İlgi ve desteğe de, bizler aracılığıyla teşekkürlerini paylaşıyor.

Burası da Bursa!

Bursa Belediyeler Birliği, diğer kent belediyelerini de bir araya getiren bir buluşmaya, organizasyon tarafı oldu.
Nerede?
Sakarya’nın ilçesinde!
Doğal sıcak suyun merkezi Bursa, yerel yönetim odaklı bir organizasyonuna ev sahipliğini gerçekleştirmemiş oluyor. Yapay sıcak suyla tedavi ve hizmetlerin verildiği başka kentin lüks otelinde bir araya geliniyordu.
Türkiye Belediyeler Birliği’nce masrafları karşılanan ve Bursa’dan da 150 dolayında katılımın olduğu söylenen bir organizasyon…
Bursa Belediyeler Birliği’nin başkanlığı, Osmangazi Belediyesi’nce yürütülüyor. Başka kentteki organizasyona ev sahipliği kararının inisiyatifi yoksa da, taraf olmasını da, tuhaf buluyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.