Hava Durumu

Bursa’ya sağlıkta müjdeler!

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2016 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 08:02
Yükseköğrenim kurumu Uludağ Üniversitesi, yanı sıra sağlık üssü olma özelliğini de güçlendirecek yeni adımlar attı.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, AS TV’de tarafımızdan sunulan ‘Kent ve Vizyon’ buluşmasıyla konuğumuz olurken, müjdeler verdi.
Toplum için…
Bursa ve ayrıca Güney Marmara’ya, sağlık hizmetlerinin de yürütüldüğü Tıp Fakültesi’nde de, yeniden yapılanma oluşturuldu.
Hastane hizmetlerinin verildiği Tıp Fakültesi’nde, kadın hastalıkları ve doğum ile çocuk hastalıkları ve onkoloji branşları, farklı ve yeni binalara alınıyor.
400 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile 200 yataklı Onkoloji Hastanesi, hem Bursa hem de bölgesel ihtiyaca cevap verebilecek.
Yenidioğan ve yoğun bakımı ile kanser tedavisi hizmetlerinin daha iyi koşullarda verilebilmesi, müjdelerle mümkün olacak.
Ulcay, kadın hastalık ve çocuk branşları için ortak yeni hastanenin yapımına başlandığını, onkoloji için de başlanmak üzere olduğunu vurguladı.
İstek ve ihtiyacın oluştuğu Bursa’ya, Görükle Kampusu’ndaki projelerle katkıda bulunulacak ve bir sağlık üssü olma gerçeğiyle modern yeni tesisleşme sağlanacak.
Acil Servis de, geniş planlama çalışmasıyla yeniden oluşturulacak. Bu çalışma kapsamında, yakınında, katlı otopark uygulaması da olacak.
Tıp Fakültesi’nin mevcut binası da, tıp eğitiminin daha iyi koşullarda yürütülmesine önemle yeniden ele alınacak.

Kampus’a ‘sosyal yaşam’ merkezi

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, AS TV’de ‘Kent ve Vizyon’ buluşmasıyla öğrenci camiası için de sosyal müjde verdi.
Alışveriş merkezi, kafeterya, sağlıklı yaşam ve sportif hobi ünitelerinin yer alacağı bir Yaşam Merkezi’ne yakında başlanacağını açıkladı.
Tesiste, katlı otopark olacak.

‘Fen Edebiyat’ için Senato’dan ‘bölünme’

Uludağ Üniversitesi Senatosu, Fen Edebiyat Fakültesi’nin 2 ayrı fakülteye ayrılmasını öngören karar aldı.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yeniden yapılanmayla ‘Fen Fakültesi’ ile ‘İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ oluşturmak istediklerini ve Ankara’dan onay beklendiğini açıkladı.

Nilüfer’den uluslararası arenayla ‘demokrasi’

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ev sahipliğinin yapıldığı UCLG-MEWA 1. Yerel Yönetişim Komitesi Toplantısı’nda, kurumsal demokratik yönetim vurgusuyla dikkati çekti.
Crowne Plaza Bursa’daki buluşmada konuşan Bozbey, nitelikli demokratik yerel ve kamusal yönetim için mahalle komiteleri uygulaması yürütüldüğünü övgüyle anlattı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.