Hava Durumu

Bursa’ya sorumluluk taşıyorlar!

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2014 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2014 07:56
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin (DOSAB) konumu, milli ekonomi ve sanayii açısından önemli ve güçlü bir varlık oluşturuyor.
Elektrik ve buhar üretimine yönelik termik santral projesiyle gündeme gelen DOSAB, maliyetlerden tasarrufla rekabet gücünü artırmayı, süreçle beraber yeni yatırım ve yeni istihdamı hedefliyor.
Avrupa’nın en çevreci termik santral uygulamalarından birini gerçekleştirmek istiyor. Çevreci ödülleri bulunuyor. Böyle bir başarı ve konumun getirdiği sorumluluğu sergilemeye çalışıyor. 
Farklı söylemlere karşılık, bilimsel veri ve taahhütlerini anlatıyor. Yapmak istediğini, Avrupa’yla yarıştırmak bir yana, örnek de gösteriyor.
Şimdi…
DOSAB tarafından İl Emniyet Müdürlüğü’ne 32 hizmet aracının hibe edildiğini öğrendiğimizde de, kentsel ve toplumsal sorumluluk için kente, kentliye yeni mesaj yorumuna vardık.
Dünden bugüne…
Bursa’ya katkı politikası yürütüldü.
Başlıcaları…
Bursa Tasarım Teknoloji Geliştirme Merkezi…
Sanayi ve ülkeye nitelikli işgücü sağlayan merkezde, 17 farklı branşla 9 bin 500 dolayında kişiye mesleki ve teknik eğitim verilirken, % 85’i istihdam edildi.
Üniversite hayatındaki başarılı gençlere eğitim bursu veriliyor. Yılda toplam 275 üniversite öğrencisi, bu imkan sayesinde mezuniyetine yol alıyor.
Fen Lisesi’nin yapımına  DOSAB başlıyor ve TOFAŞ bitiriyor. 
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın  1 milyon TL tutarındaki katkısı ve toplam 3 milyon TL’yi aşkın tutarla DOSAB Kreşi kuruluyor. Kadınların istihdamının teşvik edilebilmesi açısından önemseniyor.
İSGÜM Bursa Bölge Laboratuvarı, İş Hijyeni, İş Güvenliği ve İş Sağlığı olmak üzere üç alanda işyerlerine hizmet veriyor.
Bursa’nın markası; Bursaspor’a, bölge sanayicilerinin de katkısıyla  280 bin Euro değerinde özel otobüs verildi. 
İl Emniyet Müdürlüğü’ne bugüne kadar 53 araç verilirken, Jandarma Karakol Hizmet Binası ve Demirtaş Polis Merkezi yaptırıldı. 
 Büyükşehir Belediyesi’ne İtfaiye Merkezi yapıldı ve 3 araç verildi. 
Çekirge Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak, Semt Polikliniği ve Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne ameliyathane kuruldu. 
Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi-’ne, her ay mali destek veriliyor. 
Çeşitli alanlarda, farklı katkılar da yapıldı.
Bu arada…
Termik santral projesi için hazırlığını yürüten DOSAB, 5 sanayi arsasından 3’ünü satışa çıkardı. Gayrimenkul piyasasında, satışın toplam değeri için en az 25 milyon TL tahmini yapılıyor. İhaleye katılım için alınacak dosya için uygulanacak bin TL ücret, eğitim bursu uygulamasında kullanılacak.

BURSA'NIN VEKİLİ, BAKAN'A SORDU!

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, sosyal medya aracılığıyla yapılan açıklamasında, bin 500’e yakın sözlü ve yazılı önerge verdiğini söylüyor.
Başta, seçim bölgesi Bursa olmak üzere…
Her kesimin meselelerini, TBMM’ye taşıma gayretini vurguluyor. Gündeme getirilmesi istenen konuların, elektronik posta yoluyla iletilebileceğini belirtiyor.
Yeni…
Yazılı soru önergeleriyle…
Türkiye’nin sıcak gündemini ele aldı.
Güvenlik güçlerine terör saldırıları ve eylemlerini konu alıyor. 
İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’dan istiyor.
Birinci soru…
“Son 1 yıl içerisinde, PKK tarafından kaç Mehmetçiğimiz şehit edilmiştir?”
İkinci soru…
“Son 1 yıl içerisinde kaç askerimiz ve polisimiz, PKK tarafından kaçırılmış?  Kaçı serbest kalmıştır?”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.