Hava Durumu

Bursa'ya uluslararası “hayal kırıklığı”!..

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2012 09:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2012 09:17
Türkiye'nin ilerleme kaydetmesinden söz edilirken, Anadolu kentleri arasında, Bursa'nın tam bir ulusalararası organizasyon fakirliği var.
Çeşitli zamanlarda gündeme getirdiğimiz husus, Bursa'ya hayal kırıklığı oluşturan yeni örneklerle daha da üzüntü yaratıyor.
Uludağ dedik!
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları, geçen yıl Erzurum'da yapıldı.
Gençlik dedik!
Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları, geçen yıl Trabzon'da yapıldı.
Daha öncesinde, 2010 yılında Türkiye'nin ev sahipliğindeki Dünya Basketbol Şampiyonası'na da, grup ev sahipliğini yapamadık. Kayseri kadar da, olamadık.
Geçen yıl açıklandı!
Akdeniz Oyunları, yıllar sonra yeniden ve 2013 yılında Mersin'de düzenlenecek.
Ayrıca…
Dünya Botanik Fuarı, ilk kez ve 2016 yılında Antalya'nın ev sahipliğiyle olacak.
…Ve!
İzmir, dünyanın sergisi olarak bilinen, 5 yılda bir düzenlenip 6 ay devam eden EXPO fuarının 2020 organizasyonuna da aday…
Hükümetle aynı siyasi parti yönetiminde olan Anadolu kentleri bile, Bursa'yı geçen ve kendilerine fark getiren organizasyonları üsteniyor.
Hatta…
Özel yasama uygulamasıyla organizasyonlar için kentlere güçbirliği sağlanıyor. Düzenleyici otorite kurumlara karşı, güvence veriliyor.
Bursa için geriye ne kaldı?
Türkiye'nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahibi olmak istemesi, son durum itibariyle de Bursa için en yakın vadeli beklenti durumundadır.
Adaylık, 2016 yılı için de söz konusuydu!
Grup maçlarıne ev sahipliği  için bildirilen kentler arasında Bursa da vardı, ancak tartışmalı kararla organizayon Fransa'ya verilmişti.
Sonraki organizasyonun Türkiye'ye verileceğine ilişkin duyumlar var. Karar, Mayıs 2014'te, ancak Bursa'nın bitecek yeni stadyumu, önemli avantaj olacak. Kapasitenin, 45 bin dolayında olması da, ayrıca yarı finale ev sahipliğini de gündeme getiriyor.
Anadolu kentlerinin uluslar arası arenalardaki fotoğrafını, yeni örneklerle konusu açıldıkça, yeniden ele alıyoruz.
Karadeniz'den Doğu Anadolu'ya, Ege'den Akdeniz'e kadar, Bursa'nın dışındaki Anadolu kentlerince yapılan ve yapılacak uluslararası büyük organizasyonlar, Bursa için dünyanın sonu da olmayabilir, ancak potansiyeli ve konumuna gölge düşürüyor.



“Su kenti” Bursa'da, “yarışma” tuhaflığı!

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ), çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde kullanılmak üzere, slogan yarışması duyurdu.
Suyu, tüm Bursa tüketiyor.
…Ve!
Sloganlarla tüm Bursa'ya seslenilmek isteniyor.
Tuhaflığa bakın…
Kamuoyuna duyurusu yapılan yarışmaya, kamuoyu katılamıyor, sadece Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlar BUSKİ, BURULAŞ, BESAŞ, BURFAŞ, KÜLTÜR A.Ş., BİNTED, BURKENT ve BURBAK ile Büyükşehir Belediyespor ve Bursa Kent Konseyi'nin çalışanları başvurabilecek.
Duyuru, sadece iç yazışmalar ve panolarla yapılabilirdi. Böyle bir durumda, sonuçlar için “Kamuoyuna  duyurulacaktır.” demenin anlamı da kalmıyor.
Katılım, 29 Şubat'a kadar internetten yapılacak. Henüz vakit var. Yarışmaya, tüm kentlinin katılabilmesi ve hatta gereğini paylaşıyoruz.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.