Hava Durumu

Bursa’ya yeni üniversite, böyle bir yolla mı geliyor!

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2014 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2014 08:42
Artık…
Her ilde, üniversite var.
Söylüyorduk.
Üniversiteler kurulacaksa…
Diploması kıymetli olmalı.
Rağbet görmeli.
İş edindirme şansı, yüksek olmalı.
Bursa’nın da hayali gerçek oldu.
Üniversiteleri bulunuyor.
Uludağ Üniversitesi’nin yanı sıra…
Teknik üniversite de kuruldu.
Kuruldu, ancak…
Sabit yer bulmak ve tesisleşmek, sorun oluşturdu.
Sorun, devam ediyor.
Vakıf üniversitesi de,  faaliyet gösteriyor.
Orhangazi Üniversitesi, iddialı başladı.
AK Parti ve hükümetinin Fethullah Gülen’in cemaaetiyle ihtilafı, ilk vakıf üniversiteninin durumu ve süreci için zorlu dönem başlattı.
Bursa için…
Yeni bir üniversite daha, an meselesi.
Yani…
4. üniversite, ufukta gözüktü!
Nilüfer’e bağlı Doğanköy’de bulunan ve kapatılan eski il özel idaresinden Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetine geçen 165 bin metrekare yer, üniversite için konuşuluyor.
Birlik Vakfı, yer tahsisi ve imar planı değişikliği için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden gerekli kararların çıkabilmesinin beklentisini taşıyor.
Bursa Teknik Üniversitesi’ne yer arayışı ve tercih tartışmaları yine sürerken, Orhangazi Üniversitesi de, tıp fakültesi kurabilmeye vize alamazken…
Birlik Vakfı’nın tıp eğitimi odaklı üniversite kurmak istediğini ve yaklaşık 1 yıl öncesinden beri, çalışmaların yürütüldüğünü duyuyoruz.
Üniversiteye yer adayı durumundaki bölgenin yakınında, Bursa Bölge Şehir Hastaneleri Kompleksi kurulmak istenmiş, ancak idari yargıya takılmıştı.
Kurucuları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da yer aldıkları Birlik Vakfı, Bursa için projeyi önemsiyor.
Türkiye’nin 4. büyük kentinde, özellikle yüksek öğrenimde hizmet ve kalite çıtasının yükseltilmek istendiği ve Bursa’ya da kazanım hedeflendiği söyleniyor.
Uludağ Üniversitesi’nin tek başına kaldığı ve tartışmalara da çekildiği tıpta, Birlik Vakfı’nın Bursa’yı güçlendirmek istediği belirtiliyor.
Birlik Vakfı’nın projesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugünkü gündeminde, ancak ilgili ihtisas komisyonuna havaleler bölümünde yer alıyor.
Süreç, merak ediliyor!

Mudanya’ya Büyükşehir imzası!

Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırına dönüşümü, yönetimsel olarak kırsal kesim ve sahillere yönelik özel bir yönetim ve politikalar yürütülmesini de gündeme getirmişti.
Mudanya’nın özel durumu var.
Hem dört mevsim yerleşim ve turizm potansiyeline sahip, hem de endişe etmek yerine yararlanılmak istenen bir İstanbul kapısı olma özelliği…
Büyükşehir Belediyesi’nin üst yerel yönetim kurumu olması ve büyük, ana çalışmalar yürütmesi, ilçe belediyesinin neleri yapıp yapamayacağını gündeme getirdi.
Nitekim…
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’la konuştuğumuzda, kıyı şeridinde söz sahibi olabilme ve uygulamaların yürütülebilmesinde ihtilaf yaşandığını öğreniyorduk.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugünkü oturumunda gündeme gelecek olan dosyanın içeriğini eleştirirken, uyumlu ve ortak çalışma temennisinden söz ediyordu. 
Mudanya’da, İDO feribot iskelesinin de yer aldığı Güzelyalı ile ilçenin batısındaki çıkış noktası olan Arnavutköy’e kadarki kıyı şeridi, Büyükşehir Belediyesi’nin büyük sahil projesi uygalama kapsamına giriyor.
Projey kapsamındaki ana sahil bandının ele alınabilmesi, dolgu ve sahil yolunun oluşturulması, kent parkı ve yaya yolu gibi çalışmalar, Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacak.

Yeni ilçelere, tarife ayarı!

Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırına dönüşümü, yeni katılan ilçelerin yürütme bütünlüğüne alınabilmesini de gündeme getirmişti.
Su fiyatına, ayarlama yapılacak.
İlçe belediyelerinin eski statü dönemindeki su fiyat tarifelerinin, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin genel uygulamasına göre ortak duruma getirilmesi öngörülüyor.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugünkü gündeminde yer alan ilgili dosya, yeni ilçelerdeki fiyatlandırmaların, belirlenen özel hesaplama doğrultusunda ve 2 yıla yayılarak eşitlenmesine yer veriyor.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.