Hava Durumu

Bursa yaparsa, Türkiye de gurur yaşar!

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2016 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 08:44
Bir zamanlar, Türkiye’nin durumunu ve özentisini ortaya koyan “Eller, Ay’a biz yaya…” ve “Adamlar yapıyor…” söylemleri, artık gerilerde kaldı.
Böyle derken…
Milli duygu veya avuntu düşüncesiyle değil, Türkiye’nin geldiği nokta ve sanayide kentlerin kattıkları değerlerle ifade ediyoruz.
Bugün değineceğimiz…
Sanayide ülkesi için önemli bir yeri bulunan Bursa’nın, Büyükşehir Belediyesi’yle düzenlediği ‘bilim’ şenliğinin başarısı ve ortaya koyduğu fotoğraftır.
Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı Bursa Kültür A.Ş. aracılığıyla yapılan 5. Türk Hava Yolları Bursa Bilim Şenliği, önceki gün başlamıştı ve bugün sona eriyor.
Merinos Parkı’ndaki etkinlik ve proje çadırlarını dolaştığımızda, çok küçük çocuklardan gençlere kadar, bilimsel çalışmalar yapılıyordu.
Öğretmenlerin anlattığı, kitaplarda okunan, sanayi devlerinin esas aldığı bilimin de ötesinde, farklı icatların da ortaya çıkarılmak istendiği bir buluşma oluyor.
Mutlu olduk ve gururlandık.
Bilim ve teknolojide, gelişmiş ve kendisini kanıtlamış ülkeleri yakalamayı ve geçmeyi hedeflerken, henüz çocukluktan başlaması gereken bir refleks gerekiyor.
İmkanları sağlayabilmenin, koşulları oluşturabilmenin ve sahiplenebilmenin önemi, Bursa’daki bilimsel şenlikle bir kez daha anlaşılıyordu.
Farklı kurum ve kuruluşların sağladığı deneysel ortam ve setler, sohbeti yapılan teorik bilgilerle beraber, çocukları ve gençleri icat etmeye de yönlendirmiş oluyordu.

Anneler ‘daima’ baş tacımız

Anneler, çocukları büyüdükçe de, torunları olsa da, annedirler ve o evrensel kutsal duyguyu taşımaya devam ederler.
Milli mücadelede de, anneler vardı.
Biricik annem Yüksel İnceoğlu ve sevimli ikiz bebeklerimiz İpek ve Emir’in anneleri, sevgili eşim Buket İnceoğlu ile tüm annelerin ‘Anneler Günü’ kutlu olsun.
Eşimin annesi, merhum Fatma Aliye Çağlar’a rahmet diliyorum.

Bakanlık’tan ‘Kuruluştan Çanakkale’ye…’

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu, “Kuruluştan Çanakkale’ye Tarih ve Medeniyet Gezisi” düzenliyor.
Yurt öğrecilerinin Söğüt’ten başlayan gezinin ara durağında, türbe ve tarihi yerleriyle ‘Osmanlı’ başkenti Bursa, önemli yer tutuyor.

ÇGD’den, ‘Anneler Günü’ için çok özel ve çok anlamlı buluşma

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, ‘Anneler Günü’ nedeniyle Lösemili Çocuklar Vakfı’nın çatısı altındaki annelerle buluşma gerçekleştirdi.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.