Hava Durumu

Bursa’yı adam gibi övdü!

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2012 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2012 08:49

Büyükşehir Belediyesi’nin Temaşa-i Ramazan akşamına konuk olan İbrahim Sadri’nin kendine has duygu ve düşünceleriyle Bursa’yı dinledik. Halkla buluşmasından önce, kent aşığı ve hizmet sevdalısı olan Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan’ın ev sahipliğiyle…
“Ben sevdim mi, adam gibi severim” dizeleriyle gönüllerde taht kurmuştu. Bursa’ya dair sorularımıza, sıcak gönül yorumuyla “Adam gibi övgü” paylaşımında bulundu.
Sözlerinin en başında, 10 yıl önce Bursa’ya yerleşme planları yaptığını vurgulayarak, “Çok huzur veren yapısı var... Misafirperver bir şehir… Her vesileyle gelmeye çalışıyorum.” diyordu.
Tarihi doku açısından, Bursa’yı en başlardaki kentlerden sayıyor. Bu özelliğin, günlük hayatla bütünleşik ender bir güzellik olduğunu söylüyor. Entelektüel çevreleri ve sanatçılarının, kenti olabildiğince sahiplenmesini arzu ediyor.
Bursa Hakimiyet’i, bilinen kent ve medya markası olarak nitelerken, “Diğer şehirlere göre, Bursa medyasının çıtası çok daha yüksek” şeklinde konuşuyor.
İstanbul’dan kente bakışı ve düşüncesini, yer aldığı toplum çevrelerinden değerlendirmeleri sorduk. Bursa’nın, rüştünü ispatladığını, kebap, kaplıca, kestane şekeri ve ipekten ibaret devri kapadığını ifade ediyor.
Bir kentin, farklı alanlarda öne çıkabileceğini ve merkez oluşturabileceğine değiniyor. Bursa için “Gelişmişlik ve etken sanayi kenti kimliği, belki şans, ancak tarihi doku açısından geçmiş ve geleceğin çok iyi buluşturulması gerekiyor. Değerler ve güzellikleri, heba olmamalıdır.”  uyarısında bulunuyor.
Kente ulaşımın kolaylaştığını ve sıkıntı duyulmadığına değinirken, böyle bir durumun, olumsuz etkilere neden olmamasını diledi.
Türkiye’nin dört yanından göç alan İstanbul’a iş ve aş için rağbetin sürdüğünü, bu amaçla Bursa’ya istikrarlı bir yoğun güç olmadığını belirtiyor.
İbrahim Sadri, “Bursa’da markalaşabilmesi ve talep yaratabilmesi hedeflenirken, yönetenleri ve halkıyla da beraber, özgüvene sahip olmalıdır.” mesajı veriyor.
Bursa, sanata ve sanatçılara ilgi ve yakınlığıyla da övgü alıyor. Bir eseri ortaya koyduklarında, “Bursa, bize şevk, heyecan, keyif veriyor, mutlu ediyor.” yorumunu yapıyor. Anadolu kentleri arasında Ankara ve Eskişehir’i de olumlu değerlendiriyor, ancak Bursa’yı özel ve farklı görüyor.
İbrahim Sadri’den, günümüz itibariyle kendi duygu ve yorumuyla Bursa’yı da dinler miyiz, gündeme getirdik ve beklenti de oluştu.

 

Sönmez, en çok konuşulan!

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, deneyimli Medya Takip Merkezi’nin Medyoloji.net için hazırladığı derlemeye göre, geçen hafta en çok konuşulan işadamı oldu.
Geçtiğimiz günlerde Adana’ya kurulacak 165 milyon ABD Doları tutarındaki yeni çimento fabrikası projesiyle gündeme gelen Sönmez, 16- 22 Temmuz tarihleri arasını kapsayan listede, 120 haber ve yazıyla ilk sırada yer aldı. Ardındaki ise, Recep Konuk (64), Gürbüz Çapan (62), Enver Yücel (54) ve Ali Şen (52) yer aldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.