Hava Durumu

Bursa’yı ispatlayan buluşma!

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2014 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2014 08:12
Bursa’nın tarımsal kimliği, niteliği ve değeri, özellikle çeyrek yüzyıldır yoğunlaşan kentleşme ve sanayi kimliğinin gölgesinde kaldı.
Endişeye rağmen…
Önem ve gerekenler açısından, neler yapıldığını veya yapılamadığını tartışmak gerekiyor. Son durum ve geleceğe ilişkin olarak, elde kalanın kıymeti önem taşıyor.
Bursa’da önceki gün başlayan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı,  ilin bilinen ve önem verilmesi gereken tarımsal kimliğini ortaya koyuyor.
İlgili özel ve resmi kurumlar ile sivil toplum örgütlerinin katılıma önem vermesi ve özen göstermesi, oluşan yoğun ilgiyle de beraber, Bursa’nın konumunu gösteriyor.
Kırsal kesimde yaşayan ve geçimini tarımla sağlayanlar, yanı sıra işletmecilik yapanlar, araç, alet ve makinelerin da tanıtıldığı ve satıldığı, tohum ve fidelerinin de pazarlandığı fuarda, birbirleriyle buluştular. 
Eğitici ve öğretici, gelişmelerden ve yeniliklerden haberdar eden fuar, sektörel uzmanları ve örneklemeleri de panellerle bir araya getiriyor.
Devlete bağlı Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB), mali destek programlarını tanıtıyorlar. Bankalar, özel kredi uygulamalarını tanıtıyor.
Fuardan çıkardığımız sonuç…
Bursa, tarım kenti olma konumunu devam ettirmekle beraber, Marmara’da ve özellikle Güney Marmara’da, merkez olma özelliği taşıyor.
Başka illerden, ziyaret turlarıyla gelenleri ve ayrıca açılan stantları da görünce, çok kötümser olmadan, kronik tartışmalara kapılmadan, bir şeyler yapılması ve bir şeylerin kazanım elde edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
BTSO ve Büyükşehir Belediyesi ile Türk Tarım Alet ve Makine İmalatçıları Birliği’nin organizasyon içerisinde oldukları fuar, TÜYAP Bursa Uluslararası Konge ve Fuar Merkezi’nin örnek ev sahipliğiyle yapılıyor.

“Büyükşehir’in gücü, üreticisinin yanında”

Büyükşehir Belediyesi, il sınırına dönüşümle beraber kırsal kalkınma daire başkanlığını ve bağlı olarak tarım ve kırsal kalkınma şube müdürlüklerini oluşturmuştu.
Unlu gıda üretiminde çeşit artıran ve gıda markasına dönüşen BESAŞ, kırsal kesimde kurulan entegre süt ürünleri tesisiyle de önemli bir adım atmıştı.
Yanı sıra…
Yeni kurulan Bursa Tarım A.Ş. de, dinamo olacak.
Yönetim kurulu başkanlığı görevi, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş tarafından yürütülen Bursa Tarım A.Ş., Bursa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katılımıyla “Merhaba” dedi.
Hizmet iddiası ve müjdesi, standı süslüyor.
Ana slogan…
“Bursa’da kırsal kalkınma hareketi başlıyor”
Başlıca, mesajlar…
“Büyükşehir’in gücü, üreticisinin yanında”
“Kuracağımız modern tesislerle Bursa tarım ürünleri daha çok değerlenecek”
“Marka değerlerimiz, dünya pazarına açılacak”
“Et, süt, yumurta; organik üretime destek geliyor”
“Bursa, Bal Evi olacak”
“Bursa, üreticisiyle beraber büyüyecek”

Bir tarım ili böyle anlatıldı!

“Biz Bursa’yız” denilerek…
Bursa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda Bursa’nın tarımsal ürünlerinin tanıtıldığı stant, dev bir panoyla Bursa’yı anlatıyor.
Türkiye’de sofralık zeytinin %40’ının, şeftalinin %28’inin, siyah incirin %80’inin, çileğin %19’unun, domatesin % 11’inin biberin %15’inin,     bezelyenin %50’sinin, armudun %40’ının, meyve suyunun %26’sının, dondurulmuş gıdanın %64’ünün ve konservenin %47’sinin Bursa’da üretildiği belirtiliyor.
Üretim tutarı…
3.1 milyar TL!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.