Hava Durumu

Bursa’yı seven Araplar, bunu da yaptı!

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2015 06:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2015 06:51
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle Uludağ’da sohbet ederken, Bursa’nın turizmini konuştuk.
Mevcut durumla…
Beklenti ve hedef büyük!…
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmış olmak da, yürütülen hedef ve çalışmanın önemli başarısı ve dönüm noktası oldu.
Yabancı turistlerin başlıca uğrak yerlerinden Efes Antik Kenti’nin bile henüz dünya kültür mirası kapsamında olmadığını anımsatalım.
Araplar, Bursa’ya özel ilgi gösteriyor.
Bursa’nın belki bazı Anadolu kentleri gibi yoğun havayolu ulaşımı trafiği yok, ancak gelmek isteyen Araplar, yine gelmesini biliyor.
Altepe’yle konuşurken…
Yakın gelecek için “Arap ülkeleri, Bursa’nın turizmi için başlı başına önem taşıyor. Kente ilgi ve talep, giderek artıyor.” diyor.
Sözlerinin devamında, Araplar’ın Bursa’ya özel ilgisini ortaya koyabilmek için çok çarpıcı bir bilgiyi paylaştı.
Büyükşehir Belediyesi’nin gelir paylaşımı esasıyla satılan arsasında yatırımcının yaptığı konutlara, Araplar’ın müşteri olduklarını söylüyordu.
Durumu, Bursa’ya sevgi ve özel ilgiye bağlarken, yaşamsal ve ticari olarak cazibe kazanan ve güven duyulan kent olgusuna dikkati çekiyordu.
Bak Yapı Grup’a ait 918 konut ve 58 ticari alanlı Prestij Modern uygulamasında, satışların %10’unun Araplar’a yapıldığını öğrendik. Mülkiyetlerden 50’si, çifte toplu satışla olmuştu.
Suudi Arabistan, Dubai, Bahreyn gibi ülkelerden yatırımcıların görüşme ve anlaşmalarda bulunması, Bursa’nın gördüğü ilgiyi ve geldiği noktayı gösteriyor. 

CHP’Lİ İRGİL'DEN DEMOKRASİ ÇAĞRISI…

CHP’deki milletvekili adaylığı yarışı, 29 Mart’ta yapılacak olan önseçimle noktalanacak ve aday liste belli olacak.
Tercih listesinin 41. sırasında bulunan Dr. Ceyhun İrgil, demokrasi uygulamasının başarıyla işlemesi için sosyal medyadan örnek bir çağrıda bulundu.
Söylediği…
“Çevrenizdeki Bursa CHP üyelerine ulaşıp 29 Mart Pazar günü seçime gelmelerini ve 10 aday için oy kullanmalarını teşvik ediniz.”
Böyle bir mesajın ardından…
Kendi adına da, tebessümle bir başka çağrısı oluyor ve “10 adaya oy kullanırken 1 tanesi için de beni önerirseniz fena olmaz” diyor.
Olacak, o kadar…

BURSA'DA NEVRUZ…

Nevruz kutlaması…
Sevinç ve tedirginlik, kuşku ve önlemin gündeme geldiği ve tartışıldığı bir gün olunca, gözler  etkinliklere  çevriliyor.
Bursa’da önceki gün yapılan resmi kutlama programının ardından, dün Gökdere Meydanı’nda yapılan buluşma vardı.
Sağduyulu ve kutlama ortamı önemsenirken, Bursa Diyarbakır Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şehmus Şeviş de, üzerine düşeni yapmak istiyordu.

BURSALI ELMAS, MHP YÖNETİMİNDE!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni büyük kurultayla iş başında bulunmaya devam ederken, yenilenen kadro dikkati çekiyordu.
Bahçeli’nin yeni dönem yakın çalışma arkadaşları arasında, Bursa’da milletvekilliği için önceki genel seçimlerde adı geçen Çetin Elmas da bulunuyor.
Bursalı Elmas’ın, MHP’de genel başkan danışmanlığı görevi bulunuyordu. 
Yıldırım Belediyesi’nde, önceki dönemde belediye başkan yardımcılığı yapan Elmas, yakın akrabası ve başarı dileğini de sosyal medyadan paylaşıyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.