Hava Durumu

Bursa’yı ‘şoke eden’ acı haber!

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2015 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2015 07:29
Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’nın vefatı, Bursa’yı şoke eden bir acı haber oldu.
Antalya’dan dönerken, eşi Hilal Pala’yla beraber geçirdiği trafik kazası, büyük bir üzüntü yarattı ve şoke etti.
Bursa Hakimiyet, haber portalıyla detayları özel fotoğrafla duyurdu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle konuştuğumuzda, hem hayatı hem de siyasette çok yakın arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü vurguladı.
Büyükşehir ve Osmangazi’nin meclislerinde daha önce görev alan, Altepe’nin danışmanlığını ve kentsel konseyin başkanlığını yürüten Pala, aramızda yok.
Yerel yönetimi yıllardır takip eden gazeteci olarak, Pala’yla özel bir dostluğumuz vardı. Böyle bir duyguyla üzüntü yaşıyorduk.
İnşaat mühendisi Pala, meslek odası, yerel yönetimler ve kent konseyi çalışmalarıyla faal oluşu ve renkli kişiliğiyle biliniyordu.
Başkanlığını yürüttüğü ‘sivil yerel demokrasi’ kurumunun amacını tam yerine getirmesi ve yine tam hedefine ulaşması için büyük emek verdi. Örnek ve öncü duruma getirdi.
Kenti için…
Siyaset üstü düşündü ve davrandı.
Farklı siyasi ve dünya görüşe sahip olanlar, sosyal medya aracılığıyla üzüntülerini ve düşüncelerini ifade eden paylaşımlarda bulundular.
Merhum Pala, “Bursa halkı, söyleyeceğini özgürce söylesin ve tartışsın. Hem demokrasi hem Bursa kazanır.” sözüyle daima hatırlanacaktır.

***

UÜ’de Ulcay’la ‘ilk’ açılış

Uludağ Üniversitesi’nde yeni eğitim ve öğretim dönemi nedeniyle bugün saat 11:00’de bir açılış töreni düzenlenecek.
Geçen dönemin içerisinde atanan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’lı ilk büyük akademik buluşma, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılacak.

***

CHP’li İrgil’le Pala’nın ardından

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’nın vefatını, CHP Milletvekili Ceyhun İrgil’le konuştuğumuzda, çok üzgün olduğunu vurguluyordu.
İrgil, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda daha önce görev almış ve kentin meselelerini, Pala’yla ortak siyaset üstü ilkeyle koşuşturmuştu.
Bursa ve demokrasi açısından, “Pala’nın vefatı, büyük kayıptır.” diyordu.

***

Ulucami’deki bilim gerçeği, Avrupa’ya ibretlik ders

Sosyal medyadaki ‘İslam ve Bilim’ adlı hesap üzerinden, Avrupa’ya ibretlik çarpıcı bir değerlendirme paylaşıldı.
Bursa’daki Ulucami’nin minberinde, güneş sisteminin 1402’de yapıldığından söz edilirken, “1600’lerde “Dünya yuvarlaktır.” diyen Galileo, yargılandı.” ifadesine yer veriliyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.