Hava Durumu

Bursa Zabıtası'nın yaşadıkları ciddi sorunu gösteriyor!

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2015 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2015 07:32
Türkiye gibi…
Bazılarınca kendi doğrularının ve düzenin yürütülmek istendiği ülkede, kamusal denetimin işlemesi, işletilmesi gerekiyor.
Asker, polis ve zabıta, devletin doğrudan ve resmi kolluk güçleri olmakla beraber, düzen için mutlak unsurları oluşturuyor.
Önceki gün…
Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta memurlarının yaşadıkları; artan saldırılar, kan dökülmesi ve bir mesai arkadaşının ölüm kalım savaşına kadar vardı.
Yönetimsel olarak…
Yapılması gerekenler var.
Maalesef…
İyi niyet, hoşgörü ve sosyal sorun düşünceleriyle hareket edilse de, karşı tarafta ölçü de ve bu nedenle belirli bir zaman sonra ipin ucu da kaçabiliyor.
Şayet…
Denetim ve yaptırım işlese, siyasi baskılar olmasa, iyi niyet ve hoşgörü suiistimal edilmese, ne zabıta müdahale eder ne de zabıtaya başkaldırı olur.
Polis ve askere artık alenen başkaldırı yapılabilen ülkede, siyasi baskıyı ensesinde hisseden, üstelik silahsız zabıta, hem kelle koltukta hem de ciddiye alınmıyor.
Bursa’da, kamusal alan işgali çok..
Böyle derken…
Sabit işyerlerinin oluşturduğu kamusal alan işgalleri, kentin en merkezi ve turistik yerlerinde bile, olabildiğince yerleşmiş bulunuyor.
Seyyar satıştan yakınan esnaf, kendi kapısının önü ve çevresi için ne yapabileceğini düşünmesi kadar, zabıtayı ortaya atmaması da gerekiyor.
Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta personeli, geçen ramazanda da bir aile sofrasıyla bir araya getirilemedi, ancak…
Genel Sekreter Seyfettin Avşar ve zabıtadan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı da, olay akşamı hemen hastaneye gittiler. 
Zabıta Dairesi Başkanı Mahmut Turna’nın yönetiminde, zabıta camiası tepki ve hüzünle kenetlenirken, gereken girişim ve çalışmalar yürütüldü.
Dün…
Büyükşehir Belediyesi, saldırıyı kınayan açıklama yaptı.

KAMUSAL VE TOPLUMSAL OLAYA, MHP'DEN DUYARLI REFLEKS

Büyükşehir Belediyesi’nde zabıta memuru Hüseyin Altın’ın saldırıyla ağır yaralanmasının ardından, muhalefette MHP’nin duyarlı adım ve sesi vardı.
Olay yerinden geçmekte olan MHP’nin Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın,  hem sıcak anlara hem de hastaneye geçerek zabıta camiasının üzüntüsüne ortak oldu.
Sosyal medyaya değerlendirmede bulunan Aydın, kamusal alan işgallerine ilişkin daha önce yaptığı açıklamaları ve belediye yönetimine uyarılarını gündeme taşıdı.
Aydın, olayın hemen ardından “Bir zabıta memurumuz, an itibari ile hastanede, tehlike göstere göstere geliyorum demişti.” diye yazdı.
MHP’nin Yıldırım’dan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İhsan Bilgili de, sosyal medyadan dile getirdiği açıklamasıyla tepkisini ve üzüntüsünü paylaştı. 
Önergeleri doğrultusunda kötü madde bağımlılığıyla ilgili çalışmalar yapılacağını ve özel merkez kurulacağını da anımsatırken, tüm kurumları koordineli olmaları için  uyardı.

AYDIN, ZABITAYA POLİS DESTEĞİ İSTEDİ

MHP’li Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın, Bursa’da kamusal alanların, ticari amaç nedeniyle işgal yaşadığını belirtirken, polisi göreve çağırdı.
Caydırıcılık açısından zayıf durumda kalan zabıtanın denetim ve müdahale çalışmaları için “Zabıta güçlerimize, mutlaka Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından destek verilmelidir.” diyor.
Can güvenliği sorunu yaşayan zabıtanın sesi oldu.
Saldırıyla yararlanan memurun kaldırıldığı hastaneye gitmesi, ilgilenmesi, bir kentli ve bir belediye meclis üyesi olarak kendisine düşeni yapmaya çalışması, gönüllerde yer etti.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.