Hava Durumu

Büyük Bursa’ya, büyük adım şart!

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2014 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2014 08:13

Bursa’nın beklentileri çok, ancak… İlk adımlar, geç atılıyor. Ayrıca…
Atılan adımlar yavaş oluyor.
Merkezi yönetimin yatırım programına girmek, zor oluyor. Yerelde edilse bile, yeterli olmuyor. Projelerin aksamadan yürütümesi ve zamanında bitirilebilmesi için düzenli ödenek gerekiyor.
Dün…
Duyurduk.
Uludağ’ın modern ve güvenli kara ulaşımını sağlayacak 2 yıl süreli proje, ihale bedeline göre 25  milyon TL dolayında bulunuyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyük ölçekli devlet projeleri için müteahhit ve yatırımcılardan önemli bir söz alıyor. Projelerin, planlanan süreden önce    bitirilmesi isteniyor.
Bursa gibi kent için de, projeleri erken sürede bitirebilmek bir yana, yeni projeler ve ödenekleri de düzenli olabilmek bile, yeterli olacaktır.
Bir süre önce…
Karayolları’nın, işlerini düzenli ve hızlı yürütmek isteyen müteahhitlere, alacaklarını da mümkün olduğunca ödeyebilmesi gerektiğini vurgulamıştık.
Böylece…
Projeler aksamaz, yavaşlamaz.
Merkezi yönetim kurumlarının uygulamaları açısından, Bursa’nın ödenek sıkıntıları yaşadığını  duyuyoruz. Bu durumun çözülmesi ve yeni projelerin de etkilenmemesi gerekiyor.
Uludağ’a yeni karayolu projesi, hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin bir projesidir. Ödenek sorunu yaşamaması gerektiğini söylüyoruz.
Bu nedenle…
AK Parti’nin siyaset kurumu ve milletvekilleri olarak, devlet yatırımlarından ve ödeneklerinden Bursa’nın hak ettiği payları alabilmesi için önemli bir sorumlulukları yürüyor.
Şimdi…
Uludağ için de, görev düşüyor.

 

TARİHİ FIRSAT İÇİN SAYILI SÜRE!,

 

Uludağ’a kara ulaşımını sağlayan yolun yeniden yapılmasını öngören proje, bugün düzenlenecek programla başlatılıyor.
Duyunca…
Çifte önemli hususa odaklandık.
Otellerin bulunduğu bölgeler ile kent merkezine bağlantı arasını kapsayan 34 kilometrelik proje, yeni baştan asfaltlamayı kapsıyor.
Böyle bir projenin yürütülmesi sırasında, Uludağ’a doğalgaz temini ve altyapı şebekesine bağlantı hatlarının da, böyle fırsatla geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Böylece…
Büyük harcamalarla yeniden asfaltlanacak yol, yeniden kazılmayacaktır. Böyle önemli bir yolda, yeniden inşaat ortamı ve telaşları yaşanmayacaktır.
Merkezi yönetimden izin gerekirken, su ve kanalizasyon şebekesinin kente    bağlanabilmesinde, kentin yerel yönetimiyle farklı düşünce taşındığını öğrendik.
Uludağ’da çok başlılık devam ediyor.
Daha önce…
Yetki devriyle ilgili ihtilaf yaşanan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, Büyükşehir Belediyesi’yle yeni bir görüş ayrılığı taşıdığını öğrendik.
Merkezi yönetimin, oteller bölgesine arıtma tesisi yapılmasından yana olduğu, ancak yerel yönetimin, kent şebekesine bağlantıyı sağlamak istediği söyleniyor.

 

500 YILLIK KABE ÖRTÜSÜ, ULUCAMİ'DE SERGİLENİYOR!

 

Yavuz Sultan Selim tarafından 1517 yılında Kabe’ye asılan ilk kapı örtüsü, Bursa’nın tarihi Ulucamii’nde yüzyıllardır bulunuyordu.
Zamana direnen eşsiz eser, eşşiz miras…
Bursa’da 8 ayın yoğun emeği ve çabasıyla restore edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, gözden uzak ve saklı tutulan bir yerde, özenli çalışmalar yürütüldü.
Konservasyon ve restorasyon uzmanı Levent İnan tarafından özel üretilen ve yürütülen konservasyon lazer işlemi, tarihi mirasın çok iyi koşullara getirilmesi sağlandı.
Eserdeki incelemeye göre…
Aslında bir “Memluk eseri” olan örtünün, hilafetle birlikte Yavuz Sultan Selim tarafından alındığı ve eklenen kitabeyle beraber, ilk hilafetin sembolu olarak Kabe’ye asıldığı biliniyor.
Padişah tarafından Ulucami’ye hediye edilen ve mimberin sağında kıbleye doğru asılı örtü,  alındığı bu tarihi ibadet mekanına geri getirildi.
Hünkar mahvelinin yanında, çok özel ısı nem ve ışık etkisinden korunan vitrine           yerleştirilen örtü, ramazana sayılı saatler kala, bugünden itibaren görülebilecek.
Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün, İnan’la Üftade Tekkesi’ndeki eserlere uyguladığı restorasyon yöntemi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin desteğiyle Kabe örtüsü için de uygulandı.
Yeni gibi oldu.
İslamiyet ve Türkiye açısından önemli, dünya için de değer taşıyan söz konusu eser, Bursa’nın başlıca yeni bir tarihi miras uygulaması olarak kayıtlara geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.