Hava Durumu

“Büyük” mecliste, artık onlar da var!

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2014 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2014 08:46

Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırına dönüşmesiyle beraber, meclisi de, ilklere sahne olacak.
Önceki dönemde 2’si iktidara mensup olmak üzere, sadece 3 kadının yer alabildiği meclise, bu yeni dönemle 12 kadın katılıyor.
AK Partili olarak…
Osmangazi’den 1, Yıldırım’dan 1, Nilüfer’den 1, Gemlik’ten 2, Kestel’den 1 ve İnegöl’den 1 ve Karacabey’den 1 kadın üye bulunuyor.
CHP’li olarak…
Osmangazi’den 1 ve Nilüfer’den 3 üye, ilde söz sahibi olacak yeni dönem kadın üyelerinden oldular.
Tabloya bakarsak…
Büyükşehir Belediyesi’nin ölçeğinde, bayan meclis üyesi sayısındaki artış, çok önemli bir gelişme, ancak…
Artmalı.
Hatta…
Bursa gibi bir kentin, bayan belediye başkanı veya başkanları çıkarılabilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
AK Parti, belediye başkanlığı için en büyük ilgi ve aday adaylığının yaşandığı siyasi parti olmaya devam etti.
Bayanlar çoktu.
Belediye başkan adayı çıkmasa bile, ilçe belediye meclislerinde kadınların yer edinmesi ve üst meclise de yansıması, kaydedilen bir başarıdır.

 

NİLÜFER'DE CHP FARKI...

CHP, Bursa’daki en önemli ve en büyük başarıyı, yine Nilüfer’de elde ederek, yerel iktidarını sürdürüyor.
Meclisteki çoğunluğu içerisinde 9 bayan üyesiyle dikkati çeken CHP, böyle bir sayısal özel durumu üst meclise de taşıdı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’ne, Nilüfer’in meclisinden 3 bayan üye gitti. Doğal üye Başkan Mustafa Bozbey’le beraber, 4 üyeli temsil oluştu.

 

MECLİSLERE RENK GELDİ

Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni dönemde bayan üyelerin fazlalalığıyla dikkati çekerken, ayrıca Bursa’nın yakından tanıdığı isimleri görüyoruz.
Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin daha önce başkanlık yapan İsmail Hakkı Kavurmacı, Nilüfer’in meclisine AK Parti’den yeniden seçilmesinin yanı sıra, üst mecliste de görev alacak.
Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ne daha önce başkanlık yapan Erdal Aktuğ da, CHP’den Mudanya’nın meclisinde ve üst mecliste bulunacak.
Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ne daha önce başkanlık yapan Ayşe Orakçı ve Şehirlararası Otobüs Terminali’ne daha önce işletme müdürlüğünü yürüten Fahrettin Beşli, CHP’den Osmangazi’nin meclisine seçildiler.
Harita Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ne daha önce başkanlık yapan Celil Çolak, AK Parti’den Nilüfer’in meclisine seçildi.
Osmangazi Belediye Meclisi’nde önceki dönem aktif bir görev yürüten MHP’li Cemil Aydın, yeniden seçildi, ancak Büyükşehir’in meclisine gidemedi.
Kapatılan İl Genel Meclisi’nin önceki döneminde başarılı görevler yürüten Şaban Fethi Yıldız da, AK Parti’den Osmangazi’nin meclisinde.
Yıldırım’da AK Parti’nin belediye başkan aday adaylarından Cüneyt Karlık’ın ağabeyi; inşaat mühendisi Abdülkadir Karlık ve kapatılan İl Genel Meclisi’nin MHP’li aktif üyelerinden İhsan Bilgili, Yıldırım’ın meclisindeler.
Televizyon kanallarındaki sunuculuğu ve haber spikerliğiyle bilinen ve mesleği mimarlık olan Fırat Emiroğlu da, CHP’den Nilüfer’in meclis üyesi oldu.

 

BÜYÜKŞEHİR'İN MECLİSİ DE YENİLENDİ!

AK Parti’nin, Bursa’da büyük ilçelerdeki belediye meclis üyelerini tam anlamıyla yenilemek istemesi, Büyükşehir’in meclisine de yansıdı.
Osmangazi’de, yeniden seçilen ve doğal üye konumundaki Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra, sadece Abdullah Karadağ, üyeliğe devam ediyor.
Önceki dönemin üyelerinden Aylin Uyar, ilçe meclisine yeniden seçilmiş olmasına rağmen, sıralamadaki yeri nedeniyle üst meclise bu kez çıkamadı.
Yıldırım Belediye Meclisi’nin tamamen yenilenmek istenmesi nedeniyle yeni üyeler, temsil yürütecek. Devam edecek üyeler arasında, Gürsu’nun meclisine tekrar giren Atilla Ödünç de bulunuyor.
Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcılığını yürüten ve yeni döneme de seçilen Turgay Erdem, doğal üye Başkan mustafa Bozbey’le beraber, meclisteki deneyimli üyeler olacaklar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.