Hava Durumu

Büyükşehir, böyle bir kararı neden aldı?

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2015 07:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2015 07:01
Dün…CHP’nin milletvekili adayı Necati Şahin’in, “Bursa’da belirli bir kaçak inşaat hareketi var” dediğini aktarmıştık.
Genel seçim süreciyle…
Gürsu, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerini gündeme getirirken, oluşan kaçak inşaat hareketi nedeniyle inşaatlara usta bulunamadığını ve yevmiyelerin arttığını söylüyordu.
Şahin’in açıklamalarının ardından…
Tarafımıza iletilen mesajlar oldu.
İlginç bir durumdan, haberdar ediliyorduk. 
Kaçak inşaatla mücadele açısından, gündeme Büyükşehir Belediyesi de çekiliyor ve ilgili yeni bir kararına eleştiriler yapılıyordu.
Denilen…
“Yapı Kontrol Şube Müdürlüğü kapatıldı!”
Bursa’nın kentsel kimliği ve tarımsal potansiyeline rağmen, üst yerel yönetim kurumunun kaçak inşaat denetimlerini ve müdahalesini durdurduğu belirtiliyordu.
Kapatıldığından söz edilen müdürlük, etkin denetim için yeni araçların alımı ve müdürlüğün öneminin vurgulandığı bir törene konu edilmişti.
Araştırınca…
Dayanak düşünceleri edindik.
Öncelikle…
Müdürlük kapatılmıştı, ancak İmar Uygulama Şube Müdürlüğü’nin içerisinde tutulan bir birim olarak, faaliyetin yürütüldüğünden söz ediliyor.
Ardından…
Yasal işleyişe dikkat çekilerek, “Parsel bazındaki kaçak inşaatların denetlenmesi, gereken işlem ve müdahaleler, doğrudan ilçe belediyelerinin görevidir.” deniliyor.
Kapatma gerekçesi…
“Büyükşehir Belediyesi, kendisini ortaya atınca ve ön plana çıkınca, zamanla ilçe belediyeleri de, tam ortada olmadı. Büyükşehir Belediyesi, toplum tarafından tek karışan ve eleştirilen bir duruma düştü.”
Yanı sıra…
“Zaten müdürlük, faaliyeti süresince, kaçak inşaat gözlem ve tespitlerini yapan ve gereği için de ilçelerin belediyelerine bildiren bir işleyiş yürütüyordu.”
Bu durum…
Halk tarafından eleştiriler ve tepkilerin tek muhatabının, Büyükşehir Belediyesi görüldüğü ve bu duruma nokta konulması için “müdürlüğün kapatıldığı” sonucu çıkıyor.
Böylelikle…
İlçe belediyelerine, hem siyasi hem de idari tam sorumluluk yükleyen bir idari yeniden yapılanma kararı alınmış gözüküyor.

BU DA, FARKLI BİR SEMPOZYUM

Köprüler ve viyadükler, sadece ulusal ve uluslararası karayolları ve demiryolu uygulamaları için değil, kent merkezleri ve yakın çevreleri için de uygulanıyor.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, 8-10 Mayıs tarihlerinde Köprüler Viyadükler Sempozyumu düzenleyecek.
Akademisyenler, uygulayıcılar ve firma temsilcilerini bir araya getirecek buluşma, hem deneyimleri hem yenilikleri hem de öneri ve uyarıları gündeme getirecek.
İMO Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, bugün düzenleyecekleri basın toplantısıyla sempozyumun önemini ve programını duyuracak.

MAHKEME 3. KEZ GÖREVE İADE ETTİ, 4. KEZ GÖREVDEN ALINDI

Büyükşehir Belediyesi’nde görevden alınan bazı bürokratlar, yeniden çıkan mahkeme kararlarıyla dönüş durumuna geldiler.
Böyle olurken…
Göreve iade kararının uygulanmasını, uzmanlığa atama yoluyla 2 yıl süreyle durdurabilen yasa maddesinin Anayasa Mahkemesi’nce iptali, Bursa’ya da yansıdı.
Böylelikle…
Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevine 3. kez iade edilen ve Zabıta Dairesi’nin başına geçen Esat Yalman, yeni bir kararla yeniden ve 4.kez görevden alındı.
Yeniden, dava açacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.