Hava Durumu

Büyükşehir, bu hamleyle Bursa’ya can verecek!

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2014 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 08:02
Bursa için…Çok şeyler konuşuluyor, çok şeyler hedefleniyor.
Çünkü…
Kentsel potansiyeli, niteliği, değerleri ve unsurları, Bursa’yı özel kent yapıyor. Böyle bir duruma rağmen, nelerin yapılıp yapılmadığı da tartışılıyor.
Vaktiyle…
Dönemin normal statülü il belediyesi döneminde hizmete alınan ekmek üretim şirketi BESAŞ, kaliteli ekmek üretimi için kurulmuş ve ucuza satılması öngörülüyordu.
Zamanla..
BESAŞ, denge unsuru oldu.
Özel sektör de fabrikasyon üretime geçerken, fırınlar da kendilerini gözden geçirmeye, daha kaliteli şekilde ve düzenli ortamda faaliyete yöneldiler.
Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Bursa Tarım A.Ş. de, kentsel kimliğin önemli unsurları olan tarım ve hayvancılıkta, önemli rol üstlenecek.
Alanıyla…
BESAŞ gibi, denge unsuru olacak.
Bursa’nın düzenlediği eş zamanlı uluslararası tarım ve hayvancılık fuarlarının ortaya koyduğu tablo, yerel yönetimin şirketleşme politikasındaki adımın ne kadar gerekli ve doğru olduğunu gösteriyordu.
Tarım ve hayvancılıktaki durum, yerinden ve etkin politika yürütülmesinin önemi kadar, uygulamalarıyla da Bursa’yı yukarılara taşıyacağı yorumuna varıyor.
BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş’la beraberinde yürütülen Bursa Tarım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak konuştuk.
Adım ve hedefleri duyunca…
Bursa adına…
Mutlu olduk.
Hayvancılıkla ilgili olarak…
Türkiye’de, Organize Hayvancılık Bölgesi olarak tanımlanan hedef ve yol haritası için Bursa Tarım A.Ş.’nin taşıyacağı önem ve role odaklandık.
Bursa’nın Mustafakemalpaşa-Karacabey Bölgesi, Dağ İlçeleri Bölgesi ve Yenişehir Bölgesi gibi, Bursa Tarım A.Ş. tarafından önderlik edilebilecek oluşumlar, hayvancılıkla geçinen aileler ve küçük yapılar için güven ve hareket kabiliyeti anlamına gelecek.
Hayvancılıkta önemli bir ihtiyaç ve gider kalemlerinden yem kullanımı için örneğin yem istasyonu gibi faaliyet ile düzenli veterinerlik hizmeti, çatısal bir yapının kucaklayıcı uygulamalarından olacak.
Anlatacak çok iş var.
Her biri için…
Heyecanlı bir altyapı hazırlığı yürütülüyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, il sınırına dönüşümle beraber, tarım ve hayvancılığa yönelik özel politika yürütüleceğini söylemişti.
Slogan…
“Büyükşehir Belediyesi, üreticinin yanında”
Bektaş da, işbaşında!

BELEDİYE-MHP ARASINDA KARŞILIKLI YALANLAMA!

Osmangazi Belediye Meclisi’nde öneren oldukları halde, Ertuğrul Sağlam’ın adı verilen spor tesislerinin açılışına davet edilmediklerini açıklayan MHP, yalanlanmıştı.
Dünkü makalemizde, MHP’nin il ve ilçe başkanlıklarına faks yöntemiyle gönderilen davet mesajları ile eleştirinin sahibi MHP sözcüsü Cemil Aydın’ın cep telefonuna gönderilen davet mesajının kaydından söz etmiştik.
Dün…
Aydın, bizimle irtibat kurdu.
İlçe belediyesinin özel kalem müdürü tarafından yapılan yalanlamanın aksine, MHP’nin teşkilatına faks yöntemiyle iletilmiş davet olmadığını bildirdi.
Yanı sıra…
Kendi cep telefonuna iletilen davet mesajı için de, “Bizi halk seçti. Siyasi partimizi ve halkı temsil ediyoruz. Bana, her gün çok yerden cep mesajı geliyor. Ertuğrul Sağlam’ın isminin yaşatılmasını ve tesise verilmesini önerenin bizler olmasına rağmen, her gün binlerce kişiye mesaj gönderen belediye, bize sıradan davranıyor ve bizleri de anmıyor.” diyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.