Hava Durumu

Büyükşehir’de, bir dönem böyle kapanıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2015 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 07:18
Kentsel farklı sorun ve endişeler konuşsak bile, dünyanın başlıca kentlerinde bile, böyle bir gündem yaşanıyor.
Bursa’da güzel şeyler de oluyor, dünden bugüne ilk ve model olma özelliğine sahip uygulama ve hizmetlerin varlığı bulunuyor.
Büyükşehir Belediyesi, Erdoğan Bilenser’in başkanlığı dönemiyle başlatılan elektronik ücret toplama sistemi…
Toplu ulaşımda kâğıt bilet dönemi bitmekle beraber, para yüklemeli özel kartla kolaylık ve ekonomik ücretlendirme sağlıyordu.
Türkiye’ye, ilk ve örnek oldu.
İstanbul ve Ankara’nın bile, yıllar sonra ve kademeli olarak geçebildikleri sistem, hedeflendiği üzere, BuKart adıyla bir “Kent Kartı” özelliğine taşınmıştı.

Bursa Kent Müzesi ve Bursa Hayvanat Bahçesi’ne, böyle ücretlendirmeyle giriliyor. Ulucami’deki umumi tuvaletler de, aynı sistemle hizmet veriyor.
2002’de, imzalar atılırken…
Türkiye’ye sistemin getirilmesini ve yaygınlaşmasını sağlayan E-Kent’le 8 yıl süreli yap-işlet-devret modeline dayalı özel işletme dönemi başlamıştı. Daha sonra, 5 yıl süre uzatıldı.
Artık…
Sistem, yerel yönetime geçiyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Ulaşım A.Ş. (BURULAŞ), önümüzdeki günlerde sistemin tam mülkiyet hakkını üzerine alıyor.
Çalık Holding’e bağlı E-Kent, başlıca diğer büyük ve diğer önemli kentler faaliyetine devam ederken,  Bursa’da yerel yönetime kazanılması gereken bilgili ve deneyimli bir üst yönetici ve diğer bazı personel kademeleri bulunuyor.
Söz konusu devirle…
Bursa Ulaşım A.Ş. ve dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi, doğrudan işletmeciliğiyle önemli kazanımlar elde edecek.

MHP MEYDANDA, SİZLER NEREDESİNİZ?

Doğu Türkistan’da, Çin’in Türk topluluğuna yönelik baskı ve zulümleri devam ederken, sivil toplumda tepki refleksi büyüyor.
Henüz…
Bazıları, meydanda yok!
Bazı zamanlarla…
Çeşitli olay ve gelişmeleri gerekçe göstererek, kendilerini başkalarının yerine koyanlar ve pankartlarla meydanlara ve yollara dökülenler, aynı tepkisel hassasiyet, planlı ve programlı eylem ve açıklamalar içerisinde görülmüyorlar.

MHP Bursa İl Başkanlığı, Bursa’dan tepkiyi ortaya koymak isteyen bir eylem düzenlerken, açıklamasıyla duruma dikkati çekti.
Mesele, insani mesele! 
Yaşanları özetleyerek tepkiyi kentin gündemine taşıyan MHP İl Başkanı Yüksel Yılmaz, demokrasi ve insan haklarının da ötesinde bir değerlendirme yapıyor.
Vurgulanan…
“Milli ve dini kimlik ve sembolleri yok etmeye dönük bu saldırılar Türklüğe ve İslam’a olan düşmanlığın bariz göstergesidir.”

BRAVO BÜYÜKŞEHİR'E

Büyükşehir Belediyesi, kent düzeni ve estetiği için doğru bir kararla harekete geçmiş ve öncelikle İzmir karayolundaki tabela totemleri için adım atmıştı.
Biraz uzun zaman aldı, ancak ardı ardına kaldırılması sağlanan dev totem direklerinin kaldırılmasıyla da, etraf nefes aldı.
Siyasi baskılar vardı, teslimiyetçi olunmadı.
Gelişmiş ve düzenli toplumlara, ülkelere özenti alışkanlığımızı dikkate alırsak, öyle olabilmek için de en başta kendi ne yaptığımıza ve yapmadığımıza bakmak gerekiyor.
Sıra, diğer güzergâhlarda!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.