Hava Durumu

Büyükşehir’de Nilüfer tartışması!

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2013 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2013 08:44

AK Parti, yerel ve genel seçim başarıları elde ediyor, Bursa’nın Nilüfer ilçesi ise, 3 dönemdir farklı siyasi partiyle yönetiliyor.
Böyle olunca…
Görevini 3 dönemdir yürüten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yeni adaylık kararı, Bursa ve siyasetini de bağlıyor.
Bursa gündeminde, CHP ile AK Parti arasında olmasından ziyade, Bozbey ile AK Parti arasında tartışma oluyor.
İlçe belediyelerine ait imar ve planlama kararlarının, onaya gönderildiği Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Nilüfer tartışmaları da yaşanıyor.
Dün…
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçen haftadan devam ettirilen oturumunda, Nilüfer nedeniyle öncekilerine kıyasla hararetli ortam yaşandı.
CHP sözcüsü Osman Ayradilli, ilçe belediye meclisinin oybirliğine dayalı bir imar değişikliği kararının, üst otorite olarak aynen geçirilmemesini tartışmaya açtı.
Nilüfer Belediyesi’nin kararlarına karşı, üst otoriterlik olarak, hasmane tutum gösterildiğini savundu.
Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimi ve AK Parti’yi, Nilüfer Belediyesi’ne köstekleyici davranmakla itham etti.
Dün, müdahaleye uğratılarak karara bağlanmak istenen dosyaya böyle tutum için AK Parti İl Başkanı’nın etken olduğunu da iddia ediyordu.
AK Parti sözcüsü Celal Demir, suçlama ve iddiaları tepkiyle karşılayarak, “Siz, kendi partinizin içiyle uğraşın.” diye çıkıştı.
Ayradilli, AK Parti İl Başkanı’nın devreye girdiğinde ısrar ediyordu ve Demir’e, “İspat edersem, istifa eder misin?” diye sordu. Demir, “Ederim. Sen ispat edemezsen, istifa eder misin?” karşılığını verdi.
Nilüfer tartışması, hemen kapanmadı.
Bir dosya görüşülürken…
Ayradilli, bazı şahıs dosyalarına karşı hızlı, kolaylaştırıcı ve çözümcü hareket edildiğini savunurken, yine Nilüfer’e odaklandı.
Nilüfer Belediyesi’ne karşıt tutum iddiasıyla “Gündemdeki bu dosya, bir şahsı ilgilendirirken, Nilüfer’de 100 bin kişiyi ilgilendiren Kayapa planı, bekletiliyor.” şeklinde konuştu.
Demir, “Plan bu kadar büyük ise, müsaade edin de, inceleyelim.” diyordu ve ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun üyesi olan Ayradilli’ye de, “Ne zaman istediniz de, biz bakmadık…” diyordu.
Başkan Recep Altepe de, Kayapa bölgesinden herhangi bir talep ve düşünce iletilmediğini vurguladı.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in katılamadığı oturumda, yeni ve bu kez hareketli bir Nilüfer tartışması böyle yaşanmış oluyordu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.