Hava Durumu

Büyükşehir’de söz düellosu!

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2013 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2013 08:16

“Bursa, en temiz yönetilenlerin en başta gelenlerindendir.”
Yukarıdaki bu düşünce, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından dün muhalefete önemle vurgulandı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda, 2012 yılının icraatı görüşüldü ve muhalefet de, terazi oluşturdu,
CHP ve MHP’den, gruplar adına ve kişisel olarak açıklanan görüşler, yönetimsel politika ve icraata eleştiriler taşıyordu. Altepe ise, başarılı olduklarını anlattı. Bursa’yı da, konuşulan kent durumuna getirdiklerini söylüyordu.
Ana muhalefet CHP’nin sözcüsü Osman Ayradilli, yatırım tutarı ve teknik yönleriyle tartışılsa da, stadyum, belediye sarayı ve tramvay gibi projeler nedeniyle de, “Performansa bakınca, çok da kötü değil.” diyordu.
Eleştirilerinde ise, ilginç iddiaları ve sözleri vardı. Özellikle “Fuhuş, sizin döneminizde, % 800 arttı.” şeklinde konuştu. Bu veriyi de, Emniyet Müdürlüğü’ne dayandırdı. Övünülen kente rağmen, işsizlik gibi nedenle böyle bir sosyal sorundan söz ediyordu.
Yerel yönetim meclisleri ve önceki ilçe belediye başkanlığıyla Altepe’nin deneyimli olduğunu ifade eden Ayradilli, buna rağmen, eleştirilerde bulunuyordu.
Yeni stadyumun, Altepe’yle anılacağını belirtiyordu, ancak yatırımlara 400 milyon TL tutarındaki harcamanın yarısının projeye ait olmasına tepki gösterdi.
Diğer kentlerdeki gibi, merkezi yönetimin yapabileceği bu projeye, kentin parasının kullanıldığını diye getiriyordu. AK Parti’nin yerel yönetimi için projeye “En büyük gaf” benzetmesi yaptı.
Kentsel dönüşüm ve diğer bazı konularda, bazı uygulamalar için destek verdiklerine de değiniyor, İzmir karayolundaki yeni asfaltlamayı da gündeme getiriyordu.
Bursa’nın ulusal asfalt firması Simge Mat’ın Karayolları Genel Müdürlüğü adına yürüttüğü çalışmaya “Biz, bütün yolları böyle istiyoruz.” yorumunda bulundu.
Başkan Altepe ise, eleştirilere soğukkanlı yanıtlar verdi ve detaylı verilerle de kendi dönemi için envanter ortaya koydu.
MHP sözcüsü Mehmet Temirtaş da, oldukça hazırlıklı bir değerlendirmede bulundu. Sayısal ve teknik yönlere dayalı tespitler, eleştirilere taşındı, Bütçe tutarsızlığının yanı sıra, projelerin de tartışmalı durumlarına değinildi.
Bursa’nın temiz yönetilen kent olduğunu vurgulan Altepe, kendi kurumsal yönetim dönemi için de, başarılı bir tablodan söz etti.
Borçlanmaya ilişkin eleştirilere, Kocaeli’ni örnekle yanıt verdi. Hizmet için borçlanma olacağını, Bursa’da kentli ve kent dinamikleriyle işbirliğinin de altını çizdi.
CHP’li yıllarda kente özel sektör işbirliğiyle yaptırılan Yuvacık Barajı için her ay 20 milyon TL ödeme yapılırken, 110 yıl süreyle ödemelerin devam edeceğine dikkati çekti. Ardından, “Bursa olarak, Allah’a şükür böyle batağımız yok.” şeklinde konuştu.
AK Parti’nin 2012 yılı icraatı, AK Parti’nin kendi çoğunluk oylarıyla kabul görürken, gündemin ilk maddesi de, ilginç bir gelişme oluşturdu.
Sıcaksu Kentsel Dönüşümü, dün oybirliğiyle yeni bir planlama bütünlüğüyle kabul edildi.
Daha önce 4 kat imar tanınmasına rağmen, geçen haftadan da düne ertelenen yeni planlamanın 35- 40 kat öngördüğü, edinilen bilgiler arasındaydı. Dün ise, son dakika önergesiyle 20 kat sınırı getirildi.
İmar değişikliği, iktidar tarafından açıklamaya gerek görülmeden ve ayrıca muhalefet tarafından söz alınmadan, saniyeler içerisinde oybirliğiyle kabul edildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.