Hava Durumu

Büyükşehir’de ‘tarımsal’ icraat başarısı!

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2016 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2016 07:10
Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırına dönüşümü, Bursa’nın tarımsal potansiyeli ve kimliği açısından, şans ve dönüm noktası oldu.
Yerel yönetime ait Tarım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bektaş’ı, AS TV’de Yerel Bakış’a konuk ettiğimizde, pek çok hizmeti ekranlara taşıdık.
Küçük ve orta ölçekli tarım üreticilerinin, alın teri ve ürünlerinin hakkını alabilmek için yıllardır bilinen mücadelesi oluyor.
Kuruluşu sağlanan Tarım A.Ş., destekleyici ve teşvik edici uygulamalarına devam ederken, Bektaş tarafından bir misyon vurgulanıyor. 
Öncelikle…
“Üreticilerimizin varlıklarını sürdürebilmeleri dolayısıyla tarımın gözetilmesi için kendi ayakları üzerinde durabilmeyi, balık tutabilmelerini önemsiyoruz.”
Yanı sıra…
“Gelişmiş ülkelerde, kooperatif ve birlikler, güçlü ve ihracat yapabilirlerken, Türkiye’de böyle bir sistem, işletilemedi. Örgütlenme öncülüğünü yapmak isterken, üreticilerin örgütlenme içerisinde olabilmelerine yönlendirmek istiyoruz.”
Tarım A.Ş. olarak…
Yöresel ürünlerin elde kalmaması, değerini bulabilmesi ve ihracatı da teşvik etmek için alımlar yapıldığı belirtiliyor.
Almanya’ya Osmangazi’deki siyah incir ve ardından Hollanda’ya Yenişehir’den biber ihraç ettiklerini belirtiyor, “Yakında, Almanya’ya; Berlin’e de armut ihraç edeceğiz.” diyordu.
Bektaş’ın, 1 saat 15 dakika içerisinde anlattığı tüm hizmetler, diğer büyükşehir belediyelerinin hiç yapmadıkları…

UEDAŞ’la ‘şehrin ışıkları’


Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş, sonuçta özel bir ticari kuruluş olmasına rağmen,  toplumsal fayda projeleriyle da dikkati çekiyor.
Kamusal faaliyetinin gereğinin de ötesinde, halkla iletişim kurabilmeyi önemsiyor.
Düzenlediği Şehrin Işıkları Ulusal Fotoğraf Yarışması’na bu yıl bin 120 katılım olurken, ülkedeki fotoğraf tutkunları , organizasyondan memnunluk yaşıyor.

İnegöl de Bursa’nın farkı…


İnegöl, tarımı ve mobilyacılığıyla bilinen bir ilçe, ancak tarihi kültürel ve doğal değerlere sahip olmasıyla da kayıtlarda geçiyor,
İnegöl Belediyesi’nin ‘Uluslararası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu’, pek çok ilden daha büyük ve gelişmiş ilçenin değerlerini, gözler önüne seriyordu.

Sırbistan’ın belediyesinden, Başkan Dündar’a övgüler


Sırbistan’ın Preşevo Belediye Başkan Yardımcısı Xhelal Memeti, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaretinde, çalışmaları övdü ve “Sizlerin desteği bizim için son derece önemli. Bu tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz.” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.