Hava Durumu

Büyükşehir’den 27 milyon TL’lik ‘dönüşüm’ satışı!

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2016 01:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 01:02
Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi’nce Ertuğrulgazi’de kentsel dönüşüm kapsamına alınan ve kıymeti artan arsalarını satışa çıkardı.
1000 Konutlar’ın batısı ve doğusunda, polis lojmanlarının tasfiye edildiği çifte arsalar, doğrudan peşin satış yöntemiyle elden çıkarılacak.
Toplam 14 bin 477 bin metrekare alana sahip arsalara, Emsal: 2 ‘yani arsaların toplam alanının 2 katı kadar, toplam inşaat alanı hakkı verildi.
Yükseklik, 8 katla sınırlandırıldı.
Osmangazi’de, Yunuseli’ndeki eski fen işleri şantiyesi ile Ertuğrulgazi’de eski lojmanlara ait yerler gibi, gelir paylaşımlı satış tercih edilmedi.
Böylece...
Sıcak para girişi sağlanacak.
İhaleler, 22 Kasım’da.
Arsalardan 8 bin 457 metrekare olanına 13 milyon 532 bin 256 TL ve 9 bin 20 metrekare olanına 14 milyon 432 bin 320 TL isteniyor.
İlan edilen asgari tutarların üzerinden de, talipli olan veya olanlardan kendi kabul edebileceği tekliflerin gelmesini bekliyor.
Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı’ndaki arsalar, Büyükşehir Belediyesi’nin bütçeye en yüksek geliri sağlayacak gayirmenkuller arasında yer alıyordu.
1000 Konutlar’ın kentsel dönüşüm kapsamına alınması, ulaşılabilirliği, tabiata yakınlığı ve havasıyla cazip olan bölgenin, cazibesini daha da artırdı.
Depreme en dayanıklı zeminler arasında bulunan bölgede, gayrimenkul fiyatları özellikle yatırım aracına dönüşmesi nedeniyle doğal ciddi artış gösterdi.

Rektör Ulcay ikiz dedesi

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, geçtiğimiz günlerde hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadı ve ikiz dedesi oldu.
Kızı Esmanur ile damadı Selman Kander çifti, yeni aile fertleriyle mutlu bir heyecan yaşarlarken, Ulcay’ın torunlarına, Ayşe Serra ve Ahmet Selim isimleri verildi.
Şirin ikizler, dünyaya hoş gelmişler.
Mutluluklar dileğiyle...

Gölyazı’da ‘Bursa’ türküsü

Turgay Başyayla’nın ekrandaki yeni durağı, Nilüfer Belediyesi’ne bağlı Gölyazı’ydı.
Tarihi, doğal ve kültürel değerler, damak tatları...
Uluabat Gölü’ndeki sandal sefasında, Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası’ndan Bursa’nın ufak tefek taşlarını dinlemek, bir başka güzellikti.

Başkan Edebali’den çocuklara ‘mesaj’



Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursaspor forması dağıtılan çocuklarla fotoğraf çektirirken, “Yıldırım’a yaptığımız bütün yatırımlar çocuklarımız için... Hayatın neşesi çocuklarımız.. Yarınlarımız.. Geleceğimiz...” diyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.