Hava Durumu

Büyükşehir’den, 95 milyon TL’lik 110 ‘T’ plaka!

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2016 04:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 04:28
Büyükşehir Belediyesi, yeni gelir kaynakları arayışı ve nakit para ihtiyacı doğrultusunda, ticari plaka satışlarını değerlendiriyor.
Toplu ulaşım hizmetleri için…
Servis taşımacılığı sektörüne, ciddi sayıda ‘S’ plaka satışı yapılırken, ayrıca yeni bir kararla da taksi taşımacılığı için ‘T’ plaka satılacak. 
İhale programıyla…
Bursa Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden çıkarılan kapsamlı karara göre, ilk etapta bazı ilçelerde, toplam 110 plakanın arzı öngörülüyor.
Gelir beklentisi…
En az, 95 milyon TL!
Gelişme kaydedilen ilçelerden İnegöl’de 40, Mudanya’da 35 ve Gemlik’te 25, ayrıca Yenişehir ve Orhangazi’de 5’er plaka dağıtılacak.
İstanbul’la yakınlaşan, 4 mevsim yerleşilen, feribot ve deniz otobüsleriyle yoğunluk alan Mudanya’da, 1 milyon 200 bin TL değer konuldu.
Gemlik’te 800 bin, İnegöl’de 700 bin, Yenişehir ve Orhangazi’de ise, 500’bin TL tutarlarında asgari bedeller belirlendi.
Büyükşehir Belediyesi, yerli veya yabancı finans kurumundan faizle sağlanabilecek bir büyük kredinin yerine, kendi kaynağını elde etmek istiyor.
İlçelerin merkezleri ve yakın çevresinin yol durumlarına bakıldığında, önemli bir sayıda taksinin trafiğe çıkacağı da konuşuluyor, ancak…
Konut ve sanayi gelişimi ile yeni sağlık merkezlerinin tesis edilmesi nedeniyle üst yerel yönetimin, yeni taksi ihtiyacını dikkate aldığı da ifade ediliyor.

Kültürpark’ta, böyle ‘ihbar’ görülmedi

Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na katılan Cibuti’den Mohammad Adballah, Reyat Oyal Kültürparkı’nda basit yerel kıyafeti ve belinde kamasıyla dolaşınca, polise defalarca ihbar edildi ve gözaltına alınmak istendi.
Yaka kartıyla…
Organizasyon katılımcılığı anlaşılan Abdallah, kamasını kaptırmazken, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’ın yönetimine teslim edildi.

Büyükşehir’den ‘kısa film’ yarışması

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ulusal Kısa Film Yarışması’nı duyurdu ve 5 Ağustos’a kadar katılım çağrısında bulundu.
Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği’yle işbirliği yapılan yarışmada, ‘Bisiklet ve Doğa’ teması belirlendi.

Bursaspor’un sağlık takibi Uludağ Üniversitesi’nde

Futbolcuların sağlığında, özel ve ünlü kuruluşlarının tercih edilmesi yaygındır.
Uludağ Üniversitesi’nden dün yapılan açıklamada, Bursaspor’lu futbolcuların ‘kuvvet performası’ analizlerinin, Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı’nda yapıldığı belirtiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.