Hava Durumu

Büyükşehir’den belediyelere uyarı!

Yazının Giriş Tarihi: 09.06.2014 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2014 07:58

Kentin düzeni için… Yanı sıra… Yasalara aykırılığı önlemek için…
Büyükşehir Belediyesi, operasyon hazırlığı yapıyor.
Önceden…
İlçe belediyeleri uyarıldı!
Karayolları, kentiçi ana yollar, kavşaklar ve karayolu servis yollarındaki tanıtım ve reklam amaçlı totemler ve panolar kaldırılacak.
Üst yerel yönetim kurumuna önceden bağlı bulunan Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, Gürsu, Kestel ve Mudanya ilçe belediyelerine, gereken müdahale ve tahliyeler için süre tanındı.
Süre doldu.
Değişen bir şey olmadı.
İzmir, İstanbul, Mudanya ve Ankara karayolları ile Nilüfer’deki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yoğunlaşan itiraz konusu uygulamalara, Büyükşehir Belediyesi’nce müdahale edilecek.
Mağaza, banka ve akaryakıt istasyonlarının yanı sıra, ilçe belediyelerinin yürüttüğü panolar da, yine kapsam içerisinde tutuluyor.
Özellikle…
Nilüfer’deki totem yoğunluğu önemseniyor.
Müdahale ve tahliyeyi kendisi yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi’nin tanıtımda kullandığı dijital ekranların da kaldırılmasını istiyor.
Akaryakıt istasyonları, tüm ilçelerdeki ortak sorun.
Büyükşehir Belediyesi, yetkisi içerisindeki tüm alanlarda, hem yollar ve karayolu servis alanları hem de böyle yol ve alanlara bakan tanıtım uygulamalarının tahliyesi için teknik hazırlık da yapıyor.
Çok sayıda totem, hem ilan ve reklam vergisini vermedikleri hem de görüntü kirliliğine neden olmalarıyla da ele alınmış oluyor.
Bu arada…
Büyükşehir Belediyesi, ilan ve reklam uygulamalarını disipline edecek bir yönetmelik değişikliği üzerinde de, çalışmalar yürütüyor.

NOSTALJİK ŞENLİK GÜNÜ...

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Kent Müzesi’nin düzenlediği geleneksel, renkli ve nostaljik şenliği, bugün yapılıyor.
Saat 12:00’da…
8.Bursa Sokak Oyunları Şenliği, Tophane Saltanat Kapı’da çocuk bandosunun eşliğinde öğrencilerin kortej yürüyüşüyle başlayacak.
Saat 14:00’da...
Pınarbaşı’nda şenlik buluşması olacak.
Şenliğe katılan 18 okulun ekipleri, horoz dövüşü, çuval yarışı, yakan top, körebe ve dağ yöresinin samıdık oyunlarını oynayacaklar.
TRT’deki nostaljik “Seksenler” dizisinin gurbetten gelen renkli “Şahin” karakterini canlandıran ve beğeniyle izlenen Ceyhun Fersoy, şenliğin sunuculuğunu yürütecek.

YENİ TELEFERİĞE İLGİ BÜYÜK!

Henüz ilk günleriyle…
Büyükşehir Belediyesi’nin yeni teleferik seferleri, hem kentin yerli halkından hem de turistlerden büyük ilgi gördü.
Hafta sonunda düzenlenmesi planlanan törenin hava muhalefeti nedeniyle iptal edilmesi ve havanın kapalı olmasına rağmen, teleferik seferleri tercih edildi.
Özel sektör işbirliğiyle Bursa Teleferik A.Ş. tarafından yapılan ve işletilen sistemde, kentteki ana Teferrüç İstasyonu’na merak ilgisi de yaşandı.
İlk gün…
Tören iptali, havanın kapalı olması ve seferlere öğlenleyin başlanmasına rağmen, 2 bin dolayında kişinin yolculuğu gerçekleşti.
Dün…
Bu satırları kaleme alırken…
2 bin 600 yolcu, yeni teleferikle tanışmıştı.
Duyan Arap turistlerin ilgisi de, dikkati çekiyordu.
Bu arada…
Çarşamba günleri, % 50 indirimli olacak.
Bursa, simgesine kavuştu. Olması gerektiğiyle…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.