Hava Durumu

Büyükşehir’den Çekirge’ye ‘termal’ havuz!

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2016 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 07:12
Bursa’nın termal kent kimliği için artık karamsar olmamak gerekiyor, çünkü ortaya çıkan çok yıldızlı tesisleşmeler, açıkçası bir uyanışı gösteriyor.
Şifalı suların, sağlık kuruluşları tarafından da değerlendirilmek istenmesi, sağlık turizmi gibi önemli açılımı da, gündeme taşımış oluyordu.
Bu hafta…
Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’yla  Tıbbi Termal Turizm Forumu’nda sohbet ederken, “Bizim sıcak suların şifası…” diye başlayıp, Uludağ’ın da ardını vurguluyordu.
Önceki gün…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle makamında bir araya geldiğimizde de, Bursa’ya, “Termal müjde” notumuzu alıyorduk.
1990’larla…
Büyükşehir Belediyesi’nin kazandırdığı Çekirge Havuzlupark Tesisleri, yüzme hobisi ve sporları olarak, önemli bir hizmet durumuna geliyor.
Yıllar geçtikçe…
Sadece yaz dönemiyle birkaç ay kullanılabilen, tamamlayıcı unsurlarla geliştirilemeyen ve özellikle yenilenemeyen tesise, ‘termal dönüşüm’ uygulanacak.
Altepe, “Sıcaksu bölgesindeki Çekirge’de havuzumuz var, ancak ısıtmak için üzerine de para harcıyoruz.“ diyor.
Ardından…
“Şimdi tesise, doğal sıcak su hattı çekiyoruz.”
Müjde veriyor…
“Yazları, üzeri açılabilecek şekilde, kapalı havuzlara dönüşüm yapacağız. Bayanlara da, ayrı bir havuz olacak. Dört mevsim hizmet vereceğiz.”
Yeni bir çevre düzeni ve kafeteryasıyla beraber, Çekirge Havuzlupark Tesisleri de yeni bir örnek sosyal tesis olacaktır.

Uludağ Elektrik’le pırıl pırıl icraat


Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mesut Efe, 2015’i değerlendirmek ve 2016’nın da hedeflerini anlatmak için gazetecilerle buluştu. 
Kamusal sorumluluk bilinciyle…
Hizmetlerin, verimli ve kaliteli yürütüldüğü belirtililiyor.
Başarılı 1 yılın ardından, Bursa’ya 119 milyon TL yatırım yapıldığı vurgulanıyor. 2020’ye kadar, tüm  hizmet bölgesine 1.1 milyar TL yatırım önörülüyor.

Mudanya’da ‘rekor’ ihale


Mudanya Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait sahildeki Meriç Çay Bahçesi için düzenlediği yeni dönem kiralama ihalesiyle gelirini, 11.5 kat artıracak.
Öncesiyle KDV hariç aylık 4 bin 356 TL olan kira, 13 katılımlı yeni ihaleyle KDV hariç aylık 50 bin 800 TL’ye yükseldi.
CHP’li Türkyılmaz, “Birilerinin değil, Mudanya’mızın ve halkımızın çıkarlarını koruyoruz.” diyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.