Hava Durumu

Büyükşehir’den İNTAM ihalesi!

Yazının Giriş Tarihi: 11.09.2014 09:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.09.2014 09:45
Cöktükten sonra…            Yıllardır sürüncemede bulunan İNTAM bloklarına ait yerin değerlendirilmesi için nihayet uygulama aşamasına gelindi.
Geçen süreçle…
Tartışmalar yaşandı.
Mülkiyet sahipleri, kendi aralarında görüş ayrılığına düştükleri gibi, yeni bir uygulamanın nasıl olacağı da, ayrı tartışma ve belirsizlik oluşturdu.
Dönüşüm için…
Büyükşehir Belediyesi’nin devreye girmesine rağmen…
Ortak düşünce, kolay olmadı.
Formüller üretildi.
Uygulama için…
Medyada, türlü haberler çıktı.
Artık…
Sonuca gidiliyor.
Büyükşehir Belediyesi, tek elden projeyi yürütmek ve gerçekleştirmek için tapu devirlerini almakla beraber, teknik ve idari çalışmaları da ele alıyordu.
Şimdi…
İhale ilanı yapılacak.
Ortada, mimari proje  var!
Sırada...
Yatırımcı ihalesi!
İdari şartname ve sözleşmeler hazırlandı. İhalenin ilan edilmesine yönelik olarak, ilgili dosyaların hazırlığı da yapılıyor.
Eldeki projeye göre…
Toplam 91 konut, 62 ofis ve 10 mağazadan oluşan uygulamada, otopark ve tesisat odaları için de 3 bodrum kat oluşturuldu.
Bütün tek blok tasarlanan yapılaşmada, ilk 2 kat, mağaza işlevine ayrıldı.  9 kattan 12 kata doğru, kademeli şekilde, manzaraya odaklı konut ve bürolar tasarlandı.
İhaleye katılacak yatırımcılardan, projeyi üstlenebilmleri için teklif edilecek bedelin %40 ve üzerindeki tutarı, kat ve gelir payı karşılığında bırakması esası uygulanacak.
Yüklenicinin, projeyle bütünleşik arka istinat duvarı ve yol düzenlemelerini yapması, hissedarlara ait yer ile bağımsız alanların imalatını karşılaması öngörülüyor.
Nihayet…
Yer sahiplerini mennun edecek, yerinde bir kentsel dönüşüm uygulamasına, kararlılıkla yürütülen kamusal bir işleyişle başlanmak üzere…

ŞAHİN'DEN VATANDAŞA, “ACİL” ÇAĞRI!

Nihayet…
Çeşitli kanun ve kanun hükmündeki kararnamelerde düzenlemeler yapan torba yasa, TBMM’den geçti ve artık yürürlüğe girmek üzere…
Kapsam için…
20 milyon kişiden söz ediliyor.
Resmi kurum ve kuruluşlara borç ve faizlere yeniden yapılanma… Çeşitli cezaların silinmesi… Çalışma hayatına, yeni düzenlemeler…
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun üyeleri arasında bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’le konuştuk.
Vatandaş lehine…
Son derece önemli ve hayati düzenlemelerin yapıldığı torba yasanın, kamu alacakları ve para cezalarına ilişkin uygulamalarına önemle dikkati çekiyor.
Kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin olarak, 2008’deki ilk önemli düzenlemeyi hatırlatırken, “Ancak yararlanamayan vatandaşlarımız da oldu ve aradan geçen sürede böyle beklenti de vardı. Hükümet olarak, torba yasa kapsamıyla yeniden uygulama sağlandı” diyor.
Yanı sıra…
Torba yasanın, kapsamı itibarıyla iş hayatından trafiğe, askerlik yoklamasından sağlık uygulamalarına kadar, toplumu tamamen ilgilendiren düzenlemelerin yapıldığına da işaret ediyor.
Vatandaşı uyaran ve çağrıda bulunan Şahin, “Halkımız, internette E-Devlet uygulamasından şifresiyle, Gelir İdaresi Kurumu’nun internet sitesi ve ayrıca cep telefonları üzerinden 1189’a kısa mesajla kamuya herhangi bir borç veya ceza ödemesinin olup olmadığını öğrenmelidirler” diye konuşuyor.
Torba yasanın, Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmesiyle beraber, yasadan yararlanabilmek için 2 ay süre olacağını önemle vurguluyor.

NİCE YILLARA…

Bursa Hakimiyet olarak…
Yıldönümündeyiz.
41 yıl!
“41 kere Maşallah” dedirten, nazar boncuklu; çok daha özel ve anlamlı bir kuruluş yıldönümünu kutlarken, Sönmez Medya’ya varılan bir medya öyküsü…
Bursa’nın tarihine geçen ve kentin belleğine yazılan haber ve makalelerimizle katkıda bulunduğumuz Bursa Hakimiyet’le kamusal sorumluluğun ve öneminin güçlendiği bir medya kurumunun ve ötesinde grubunun doğuşu…
Bursa’nın bugünü ve geleceği için düşünce, öneri ve tespitlerimizle bir gazeteci olarak katkılarımızı ortaya koyduğumuz Bursa Hakimiyet’le Bursa halkına haber alma ve özgün makaleleri okutabilmenin ayrıcalığını, kurum mensubu bir gazeteci olarak da, heyecanını yaşattığımız yıllar…
Bursa için…
Sönmez Ailesi’nin Bursa için meşale gibi elinde tuttuğu Bursa Hakimiyet ve oluşan Sönmez Medya; kenti, kentlisi ve ülkesi için üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.