Hava Durumu

Büyükşehir’den ‘yeni’ tramvaya durdurma kararı

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2016 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 07:06
Kent Meydanı-Terminal arası için…
Tramvay hattının yapımına başlandığında, iş makineleri ve kamyonlar sahadaydı, ancak yaklaşık 2 hafta önce çalışmalar durdu.
Bursa, merak ediyor..
İhaleyi kaybeden firmanın idari itirazlarının ardından, Ankara’da idari dava açtığını kaleme aldığımız için biz de meraklandık.
İtirazı yapan Öztimurlar’ın davasına karşılık, işi üstlenen Ultra Teknoloji’nin evrakında eksiklik olduğu gerekçesiyle mahkemece düzeltme isteniyordu.
Ultra Teknoloji, kendi açısından sorun olmadığı ve evrağında gerekli düzeltme yapacağı gerekçesiyle soğukkanlılığını koruyordu.
Hak arayışını yargıya taşıyan Öztimurlar, Bursa’ya hizmetleri ve müteahhitliğini yaptığı Kestel hattının deneyimiyle Danıştay’dan lehinde karar bekliyor.
Kamu İhale Kurumu da, Ultra Teknoloji’nin lehine kararının arkasına durarak, temyiz başvurusuyla da Danıştay’ın gündeminde bulunuyor.
Tedbiren…
Büyükşehir Belediyesi, ihalenin sonucuna ilişkin belirsizlik gerekçesiyle işi üstlenen firmadan 2 hafta önce inşaatı durdurmasını istemişti.
Dünkü sıcak gelişmeyle…
Ultra Teknoloji, oluşan hendekler ve çevresel riski ortadan kaldırabilme gerekçesiyle dün iş makinaları ve kamyonlarını kendi inisiyatifiyle yeniden sahaya çıkardı.
Büyükşehir Belediyesi’nin ise, yeniden başlatılan çalışmalarını durdurması için firmayı uyaracağı konuşuluyordu.
Şimdi, gözler…
Danıştay’da!

Esnafa, ‘Başkan’ morali


Nilüfer’de, Berberler Odası’na kayıt yaptırmayan, şirket yöntemiyle açılan ve tarifenin aşağısında çalışan berber salonlarına izin verilmeyecek.
Berberler Odası’nın ziyaretinde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, esnafı memnun eden açıklamada bulundu.
Veciz yaklaşımla…
“Bazı meslekler şirketle yürümez. Berberlik sanat işidir.”
Mesele, tüm Bursa’da mesele…

Orhaneli’nde ‘Maden OSB’ buluşması


Milli ekonomi projesi olarak gösterilen ‘Orhaneli Maden Organize Sanayi Bölgesi’ sürecinde, bugün halk buluşması yapılacak.
Orhaneli Belediyesi ve Orhaneli Kent Konseyi’nin işbirliğiyle bugün saat 11:00’de İbrahim Hüsniye Çağlayan Ortaokulu’nda, halkı bilgilendirme düzenlenecek.

AK Partili Gürkan’dan, ‘sanal korsan’ uyarısı


Sanal korsanların hedefinde, bu kez AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Davut Gürkan vardı ve Facebook hesabı kopyalandı.
Kendi adına…
Gönderilmiş bulunan mesajların dikkate alınmaması ve talep edilmesi durumunda, kişiye özel bilgilerin paylaşılmamasını istedi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.