Hava Durumu

Büyükşehir’e adaylığına, Keskin’den ılımlı yorum!

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2012 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2012 08:57

Bir süre önce aktardık.
Hem Osmangazi hem de Yıldırım belediye başkanları, açığa çıkan söylemlerle Büyükşehir Belediyesi’ne başkan aday adaylığı konuşuluyor.
Yerel seçimler erkene alınır mı? Bu düşünce, AK Parti’nin gündeminde artık yerini alırken, muhalefet de yanıta ortak edilmek isteniyor. Yürürlükteki 2014 yılına göre, zaten icraatta ve siyasette kıpırdanma başladı.
En büyük 2 ilçenin belediye başkanları, belediyeleri yerine Büyükşehir Belediyesi’yle anılmaya başladılar. Özel süreç yönettiklerine ilişkin duyumları da aktardık. Resmi kaynağı belirsiz çifte fısıltı, gündeme oturacak mı?
Geçen hafta Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a görüşlerini sormuştuk.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle kronik sorun ve görüş ayrılığı olmadığını belirtirken, “Recep Başkanımız, ağabeyimizdir.“ diyor. Haleflik olasılığına ise, yok saymıyor.
Kendisine hoş gelse de, böyle durumlardaki benzer örneklerdeki gibi ilçeye hizmet konumunu vurguluyor. Bu sözlerinin devamında, “AK Parti Genel Merkezi, nihai kararı verecek olandır.” diyor.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’le dün konuştuk.
Bürokratlık ve siyasette talep eden değil, talep edilen olduğunu söylüyor. Büyükşehir Belediyesi’ne adaylık için anılıyor olmasından elbette gurur duyuyor, ancak gıyabında konuşulduğuna da değiniyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe için “Şayet yeniden aday adaylığını ortaya koyar ise, ben de O’nun ayağında dolaşmam. Ancak bağlı bulunduğum siyasi partim ve toplumdan bana bir teveccühü olur ise, bu da bana gurur verir.” şeklinde konuştu.
Belediyecilikte, kendisinin çifte dönem deneyimine işaret eden Keskin, Büyükşehir Belediyeciliği’nin başkanlığına da en hazır durumda olduğunu belirtiyor.
Bazı çevreler tarafından kendisine haksız eleştiriler yapıldığını vurgulayan Keskin, “Bana söyleyecek sözleri olmayanlar, eleştirmekten çekinmiyorlar. Bursa’nın bir belediyesine başkanlık yapmayı isteyenler olabilir. Ben ise ihtiraslı değilim, işime bakıyorum.” diyor.
Özellikle…
Kentsel dönüşüm alanında, 7 mahalleyi kapsayan bir proje için yola çıktıklarını anımsatıyor, “Afet riskine dayalı yasadan önce, kentsel dönüşüm uygulamalarına başlamıştık. Belediye Kanunu’ndaki yetkimizle yaptık. Doğanbey gibi tepkilere uğramadık, aksine memnuniyet aldık. Aynı kanunla yeni projeyi yapmak istiyoruz. Kentsel dönüşümün özel yasası da, sonradan yürürlüğe girmiş ve elimizi güçlendirmiş.” açıklamasında bulunuyor.
Böyle bir duruma rağmen, yine bazı çevrelerde eleştirildiklerini, buna anlam veremediklerini vurguluyor. Belediyeciliğin dışındaki söz konusu bazı eleştirel çevrelere tepki göstererek, “Bana ziyarette bulunmadıkları gibi, öneri de ulaştırmış değiller.” görüşünü paylaştı.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.