Hava Durumu

Büyükşehir’e doğudan eleştiri!

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2012 09:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2012 09:10

Önümüzdeki hafta yayınlanacağı duyurulan haberin detayları verilmiyor, ancak dikkati çekmeyi amaçlayan soru işaretleriyle de, AK Parti yerel yönetimini hedef aldığı belli oluyor.
“Bursa Büyükşehir arpalık gibi” başlığını taşıyan paylaşımda, Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerindeki yönetim politikasına eleştirel yorumlarda bulunuluyor.
Ön söz:
“Büyük usta Başbakan, KİT’leri devlete kambur olmaktan kurtarmaya çalışırken, Bursa’da BİT’ler, yandaşların ve egemen zihniyetin arpalığı gibi.”
AK Parti’nin teşkilat başkanlarının görev almalarının etik olup olmadığı, haberin ilginç hususlarından oluyor.
Şirketlerden özellikle BURFAŞ, açıkça eleştiriliyor ve bu yılki zararının da ne olacağı, tartışmaya açılıyor.
“Ayrıntılarıyla gazetemizde…” vurgusu yapılan haberin duyurusu, beğeni de eleştiri de alıyor. Sayfalarına paylaşanlar da var.
Yerel gazetenin imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü Halil Turan’ın, AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu’nda yer aldığını, kısa bir araştırmadan sonra öğrendik.
Turan, bir iktidar siyasetçisi olmakla beraber, gazeteciliğin de gereğini yerine getiren ve cesur davranan bir görüntü vermiş oluyor.
Facebook sayfasından paylaşılan ve daha önce yayınlandığını öğrendiğimiz bir Bursa derlemesine göre de, “AK Parti’de siyasi prestij kaybedenler ve yıldızları parlayanlar” listesiyle karşılaştık.
Dün…
Kendisiyle konuştuk!
AK Parti’li Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve yine AK Parti’nin önemli konumlardaki bazı isimlerine yönelik eleştirileri, bu yerel yayında görünce…
Herhangi bir tepki veya baskıyla karşılaşmadığını belirtiyor, “Yazılanlar, muhabirimizin çalışmalarıyla oluşmuştur. Değerlendirmelerimiz neticesinde, mesleki ve vicdani sorumluluklarımızla yayınlanmasına karar verilmiştir” diyor.
AK Parti’li siyasetçi, ancak gazeteci kimliğiyle “Ayrıntılar, önümüzdeki pazartesi günü yayınlanacak sayımızda” diyor.

Merinos’a dev maç ekranı!

Büyükşehir Belediyesi, bugün Bursaspor’un Twente’yle oynayacağı tarihi maç nedeniyle özel organizasyon düzenledi.
Saat 22:00’de başlayacak UEFA Avrupa Ligi’ne yükselme rövanş maçı, Merinos Parkı’na kurulacak dev ekrandan izlenebilecek.
Maç havasının yaşanacağı organizasyon, 30 Ağustos akşamına ayrı bir renk katacak. Açık havada maç uygulaması nedeniyle BursaRay seferleri de, saat 01:00’e kadar hizmetine devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.