Hava Durumu

Büyükşehir'e nazar değdi!

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2012 09:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2012 09:16
Büyükşehir Belediyesi, prestij projelerini hem öz ve kredi kaynakları hem de özel veya diğer kuruluşların doğrudan desteği veya işbirliğiyle yürütüyor.
Raylı toplu ulaşım sistemi, yeni hatlarıyla yayılırken, dış kredilerin geri ödeme yükümlülüğü yıllarca sürüyor.
Merkezi yönetim odaklı İller Bankası, yıllarca küçük belediyelerin altyapı işlerine teknik destek ve kredi politikası yürütüyordu.
Büyük belediyelere de büyük krediler kullandırılırken, Bursa'nın Büyükşehir Belediyesi de, ciddi kredi kullanımına geçti.
Bir yandan yatırımlar, diğer yandan ise krediler ve geri ödemeleri… Merkezi yönetimin vergi gelirlerindeki düşüş de, belediyelere verilen aylık paylara yansıyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin, maaşları bu ay gününde ödeyememdiği öğenildi. Bu durum, yatırım ve geri ödeme yükümlülüklerini gündeme getiriyor. Maaşların, en geç cuma günü ödeneceği konuşuluyor.
Yatırım hamlesinden söz edilirken…
Yunuseli Havalimanı'nın ulaşıma açılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi'nin merkezi yönetime karşı, yeni yatırım yükümlülüğü var.
Havacılık hizmetlerinin yeniden yürütülmesi için yeni kule ve terminali de yapılacak. Bu projelerin, özel ve kamu yararı statüsüne sahip kuruluşlarca kentsel imeceyle yapılabilmesi öngörülüyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çeşitli açıklamalarıyla “borçsuz belediye olmadığı” yaklaşımını vurguluyor. Yapılan, süren ve yeni işlerin türlerini, boyutunu ortaya koyuyor.
Bursa gibi büyük kentte, kent dinamiklerini oluşturan kuruluşların katkı ve işbirliğine değinen Altepe, yeni örneklerle yeni kazanımlar sağlayacağını da ifade ediyor.
Bursa Ticaret ve Sanayi  Odası'nca Altıparmak Meydanı projesinin üstlenilmesi de, en yeni örnek. Önceki gün atılan imzalar, 4 milyon ABD Doları tutarındaki sosyal projenin bütçe dışı yöntemle gerçekleşmesini sağlayacak.



Bursa'dan İstanbul'a  “hovercraft” ulaşımı!

Özelleştirilen İDO'nun (İstanbul Deniz Otobüsleri) yönetim ortağı İskoç asıllı İngiliz işadamı Brian Souter, Bursa için önemli bir yeni hizmet adımını duyurdu.
Hürriyet'teki röportajıyla kurumsal yatırım politikasını anlatan Souter, “Hovercraftlarla Bursa'dan İstanbul'a seferler başlatma” düşüncesini örnekledi.
Marmara'nın iki yakasını birleştirme yönelik heyecan verici yeni ulaşım aracı, Türkiye'de gündeme getirilmiş oluyor.
İDO'nun yeni projelerini çok yakında açıklayacağı vurgulandı.
Hızlı feribotlara kıyasla hava muhalefetine karşı daha dirençli ve hızlı ulaşım aracına değinerek, , “Hovercraftlar çok muazzam araçlar. Zeminin nasıl olduğu önemli değil, hava koşullarından daha az etkileniyorlar ve müthiş hızlılar. Türkiye'de bunu yapmak istiyorum. Bunun araştırmasına başladık” diyordu.


EMO'da iddialı aday!

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nde, bu hafta sonu sandık başına gidiliyor.
Genç Ali Yılmaz, iddialı bir rekabet yaratarak, yeni dönemin yönetimini üstlenmeye talip… Çeşitli kamu ve özel kurumlardan deneyimli isimler, yönetim kurulu aday listesinde yer alıyor.
Şeffaflık, üretkenlik ve birincil mesleki örgüt sorumluluğunu göz ardı etmeyen kamusal fayda anlayışı, özellikle dikkatimizi çeken yönetimsel vaatler.
“Meslekte Birlik Grubu” olarak yola çıkan Yılmaz, “Meslekte gelişim için EMO'ya değişime destek ver!” sloganıyla üyelere sesleniyor.
Yönetimsel anlayış vaatleri ve hedefleri, www.emobirlik.com adresiyle de paylaşılırken, “Yönetimi üstlenirsek, şube bilançosunu 2 yılda 1 kez değil, 3 ayda bir açıklayacağız.” diyor.
EMO üyelerinin, Avrupa Birliği projeleri ile KOSGEB ve BEBKA uygulamalarına etkin katılımlarını sağlayabilmek için danışmanlık hizmeti de vaat ediliyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.