Hava Durumu

Büyükşehir ile bakanlık, mahkemelik mi oluyor?

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2014 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2014 08:20
İmar ve planlamaya üst yetkili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Büyükşehir Belediyesi’nin frenlemesiyle karşı karşıya kaldığını duyurmuştuk.
Bakanlık, ortasından yol geçen iki ayrı parseldeki binalarını yıkmayı ve yolu da kaldırmak suretiyle yeni büyük hizmet binası yapmak istiyor, ancak…
AK Parti’nin il yönetimi ve belediyenin karşıt tutumu nedeniyle yerel meclisten imar değişikliğini çıkartamayan Bakanlık, re’sen karar yetkisini kullanmıştı.
Açıkladığımız gibi…
Büyükşehir Belediye Meclisi, geçen haftaki oturumuyla Bakanlık’a ait imar değişikliğini bozma anlamına gelen imar planı değişikliği kararı aldı.
Kendisine 7 katlı imar değişikliği yapan Bakanlık, 5 katlı projenin yapım ihalesini yapmak üzereyken, beklemediği bir yerel kararla karşılaşmış oldu.
Ardından ise…
Bir başka, sürpriz gelişme yaşandı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplantısı 18 Eylül’de yapılırken, ertesi gün; yani 19 Eylül’de Bakanlık’ça kendi yeri için bir parselasyon kararı ilan edildi.
Bakanlık Olur’u ile…
Bakanlık’ın re’sen karar ve uygulamasına dayanılarak, daha önce iptal edilen bölge imar planı dahilindeki yer için ortadaki yolu kaldıran ve tek parsele çeviren bir başka karar alındı.
2 ayrı kurumda, 2 ayrı karar!
Birisi Belediye, diğeri Bakanlık…
Daha da ilginç olan…
Valilik’in, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararına onay verdiği konuşuluyor. Bakanlık’ın kendi il müdürlüğü ise, Valilik’e bağlı ve bağlayan kurum olarak yeni kararını duyuruyor.
Yerel yönetim, kaldırılmak istenen orta yolun ulaşım işlevini sürdürmesini istiyor. Yolun kaldırılmasıyla yerine oluşacak büyük parselin de, gelecekte satılmak istenebileceği düşüncesi de bulunuyor.
Tarafların, birbirleriyle mahkemelik olmaları gündemde!

Bursa, markasına sahip çıkıyor!

Merinos ve Bursa Merinos - Türk Malı markalarının satışa çıkarılması     üzerine, “Bursa, sanayisi ve tekstili açısından manevi önem ve değere sahip olup, bu nedenle de Bursa’nın da dışına çıkmaması gerektiğini düşünüyoruz.” demiştik.
Devletin faaliyetten çektiği Sümerbank Holding’in ilanıyla oluşan süreçte, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın adım atabilmesine değinmiştik.
Dün…
Konuyla ilgili olarak…
Büyükşehir Belediyesi’nin yazılı açıklamasında, Bursa Kent Konseyi’ndeki gelişmeye yer verilerek, “Merinos Bursa markasıdır” başlığı kullanıldı.
Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu, söz konusu markaların Bursa’da kalabilmesine yönelik resmi bir çalışma için dilekçe verdi. Markaların satılmayarak, Büyükşehir Belediyesi ve Merinos Müzesi’nde kalabilmesi isteniyor.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Merinos’un fabrikasında çalışmış ve emek harcamış insanların aktif olarak Merinos’a sahip çıktıklarını vurguluyor.
Atılan adımı önemle sahiplenerek, “Konunun takipçisi olacağız. Çalışma grubu tarafından tarafımıza teslim edilen dilekçeyi, üst yazıyla Büyükşehir Belediyesi’ne gönderiyoruz” diyordu.
Edinilen bilgiye…
Büyükşehir Belediyesi, markaları     alabilme doğrultusunda görüşmelere başladı. Satış yöntemi olduğu için de, çalışma ve girişimler söz konusu oluyor.

“Halkın Evi”, bayram sonrası!

Nilüfer Belediyesi, binaya kavuşuyor.
Kurulduğunda…
Barakalı dönemler yaşandı.
Ardından…
Orhaneli Kavşağı’na planlanan, daha sonra ticaret merkezine dönüştürülen bugünkü bina, geçici adresiydi.
Artık…
İhsaniye’deki yeni Belediye Sarayı’na taşınılıyor.
Bayram öncesi…
Arife ve önceki mesai günü, taşınma olacak.
Bayram sonrası…
Yeni adreste!
Yönetimsel yeni adres için “Belediye Sarayı” ve ayrıca “Hizmet Binası” denilmek yerine, “Halkın Evi” tanımı kullanılacak.
Taşınma günlerinde, bugünkü binada acil durum ve konuların dışında resmi işlem         yapılmayacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.